21.3.2012

Laku-Pekat


Siskoni tilasi minulta tammikuussa patalaput, ja nyt vihdoinkin sain ne valmiiksi. Kuinka moni teistä muistaa syöneensä Laku-Pekkoja?


Sain siskolta mallikuvat, joiden perusteella laput tein. Vasta myöhemmin huomasin että netistä löytyy kyllä ohjeitakin, esimerkiksi Touhumaasta. Ja tässä samojen lappujen takapuolet eli persheet.


Eihän näistä mitään oikein näy. Kun tummaa kuvaa pimeässä niin ei näy kuin silmänvalkuaiset... No lähikuva kertoo ehkä enemmän:


Päätin pistää lappujen taustalle mustan puuvillakankaan pykäpistoilla kiinni. Se tuo vähän jämäkkyyttä ja lisäeristystä. Kokeilin ensin Tiimarin askartelu"huopaa", mutta sitten tajusin testata sen kuumuudenkestävyyttä. Ei ollut kovin hyvä se, joten vaihdoin puuvillakankaaseen joka varmasti kestää kuumuutta.

Ja sitten itselle muistiin tarkemmat tiedot: lanka SandnesGarnin Mandarin Classic, koukku 3,5 mm. Toinen lappu painoi taustakankaineen 42 grammaa ja toinen 46 grammaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vielä lakuista! Hyvät on! Aika päheä ois toi mattokin mikä oli linkissä!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiva kun kelpasivat :). Näitä oli ihan mukava tehdäkin, eivät olleet turhan vaikeat.

Anneli kirjoitti...

Nuo on kyllä huippu ihanat !
Kyllä minunkin pitää joskus yrittää :))

Elegia kirjoitti...

Ihanat ja tosi hauskat myös! Hyvin näkyy silmukat, kun klikkaa kuvat isommaksi.

Ja juu, on tullut syötyä Laku-Pekkaa, etenkin pentuna paljon. Joskus kerättiin pulloja ja rahoilla saatiin muutama laku :D Onko niitä muuten enää edes olemassa?

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: no sinulta varmasti onnistuukin nämä ihan käden käänteessä :).

Elegia: ei ole enää Laku-Pekkaa, se taidettiin sensuroida samaan aikaan kuin neekerinsuukot, jotka siis ovat pelkkiä suukkoja nykyään. Kun ei saa sanoa neekeri.

♥ maaria kirjoitti...

Ihan huippuja! Mahdottoman kaunis käsiala sinulla myös! <3

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, Maaria :).