3.2.2012

Erilaisia asukkaita


Jotkut ovat kerrostaloihmisiä, jotkut rivari-ihmisiä ja jotkut omakotitaloihmisiä. Meidän alakerrassamme asuu omakotitaloihmisiä kerrostalossa. Sen huomaa sellaisista ihan pienistä arjen asioista, joista yhden haluan esimerkinomaisesti kanssanne jakaa.

Alakerrassa on tänään siivouspäivä, ja sieltä oli imuroinnin tieltä tyhjennetty ilmeisesti koko eteinen rappukäytävän puolelle. Omakotitalossa on jotenkin ihan normaalia ja järkeenkäypääkin ehkä siirtää eteisen ryönät hetkeksi kuistille tai ulos asti, kun siivoilee eteistä tai tuulikaappia oikein perinpohjaisesti. Mutta kerrostalossa! Ei meillä vaan ikinä. Ei tulisi mieleenikään.

10 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Siitähän olis voinu ottaa parhaat päältä ja jättää lapun:
"Kiitos ....stä, naapurisi" =P

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuo mikään ongelma ole jos ne siivouksen jälkeen vetää tavarat sisään.

Hyvä ettet asu ulkomaalaisten kanssa samassa talossa. Ne jättää kengät rappukäytävään ja mausteet haisee kun kovasti kokataan.

Elegia kirjoitti...

Täällä on normaalia, että tavaroita laitetaan rappuun siivouksen ajaksi. Asumme talossa, jossa on kolme huoneistoa: yksi huoneisto per kerros. Koska me asumme ylimpänä, me jopa säilytämme jotain kamoja tuossa "ylätasanteellamme". Siinä on mm. minun fillari. Keskikerroksen mies pitää fillariaan keskikerroksen käytävällä. :D

Yamaba kirjoitti...

Ehkä naapureillasi on vain liian paljon tavaraa, toisin kuin sinulla, joka olet tarpeettoman roinan suhteen hyvin tarkka. En pitäisi tuota vielä omakoti-ihmisen merkkinä. Omakoti-ihmisenä pitäisin sellaista, joka on koko ajan tekemässä jotan käsillään ... ... ... mielikuvani sinusta on nuori omakoti-ihminen, joka vaan ei vielä ole päässyt rakentamaan omaa taloa itselleen ja perheelleen.

Villasukat ja pipa kirjoitti...

Mä luulen että tossa on aika paljon eroja paikkakunnan ja talon koon mukaan. Täälläpäin ei tehtäis noin, koska kukaan ei uskaltais juuri siinä pelossa että kamat lähtis kyllä jonkun pitkäkyntisen matkaan.

Meillä aikoinaan yhessä muutossa joku kävi pöllimässä yhen muuttolaatikon kesken kun kannettiin niitä kamoja pihalta sisälle, ei siellä mitään niin tärkeetä ollu et oisin perään lähteny tai rikosilmotuksen tehny, mutta kiukutti se silti.

Anneli kirjoitti...

Vai tuollaista siivousta :))
Sinulla siivous sujui varmaan tanssien, Beatlesien tahdissa :DD

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: ei näkynyt kasassa mitään minua kiinnostavaa :P.

Anonyymi: en ole itse asunut etnisesti monimuotoisessa naapurustossa, mutta olen kuullut tarinoita noista erityisen haisevista kokkauksista. Minä olen kovin herkkänenäinen, joten arvelen että saattaisin helpostikin häiriintyä voimakkaista tuoksuista rapussa.

Elegia: maassa maan tavalla :D. Vaan tuohan on sinällään ymmärrettävää, kun tuo teidän käyttämänne tasanne on ikään kuin teidän reviiriä, muilla ei oikeastaan ole edes mitään asiaa sinne. Hiukan eri asia ehkä kuin tässä meidän rapussa, jossa huoneistoja on neljä per kerros.

Yamaba: naapureilla tosiaan on liikaa tavaraa (käytettävissä olevaan tilaan nähden). Ja he levittävät sitä ympäriinsä niin kuin omistaisivat myös yhteiset tilat. (Siksi ajatukseni omakotitaloihmisistä, joille on ehkä luontevampaa rönsyillä ulos ulko-ovesta.)

Onpa sinulla hauska mielikuva minusta! Ei ehkä ihan todellisuutta vastaava, mutta aika mukava :).

Villasukat ja pipa: näissä on varmasti yhtä paljon eroja kuin on talojakin. Arvaan että muuttolaatikkovarkaus kiukutti! Todella törkeää toimintaa :(.

Anneli: hyvin sujui siivous, ei tosin tanssien vaan laulaen :D.

Sari kirjoitti...

En minäkään laittaisi tavaraa rappukäytävään enkä rivarissa asuessani laita tavaroita siivotessani edes pihalle. En vaan voi! Kyllä ne mahtuu sisälläkin paikasta toiseen siirtämään.

Johanna kirjoitti...

Kuulostaapa hassulta. En ole törmännyt moiseen vaikka olen ikäni kerrostaloissa asunut. Ei kyllä tulisi omaan mieleen.. Ei sillä, ei täältä varmaan kukaan varastaisi, kun alaovetkin on lukossa...

Hehkuvainen kirjoitti...

Sari: sitä mieltä minäkin olen: kyllä niitä tavaroita voi siirrellä sisätiloissa sen verran että siivoamaan mahtuu. Tosin jos on aivan liikaa tavaraa niin ehkä se ei sitten onnistukaan.

Johanna: en minäkään ole tällaiseen aiemmin törmännyt, vaikka kerrostaloasukki olen minäkin aina ollut.