22.1.2012

Viikon jutut


Viikon sarjaprojekti oli The Prisoner, jonka kolme viimeistä jaksoa saimme maanantaina katsottua Alitsan ja Siippansa kanssa. En ole ihan varma pidinkö sarjasta vai en. Se oli omituinen ja paikoin aika vaikeaa seurattavaa takautumien, kuvitelmien ja aikahyppelyiden vuoksi. Näyttelijät olivat kyllä hyviä, siitä pisteet sarjalle. Ja jotain oudosti koukuttavaa siinä kaikessa omituisuudessa oli; jokseenkin loogisena otuksena halusin nähdä kaiken ja yrittää ymmärtää. En ole varma ymmärsinkö.

Viikon elokuva oli sunnuntaipiirretyn virkaa toimittanut The Crimson Pirate. Arrrr! Kerrassaan mainio seikkailupätkä, ymmärrän kyllä miksi mies on tähän lapsena ihastunut. Kuka kymmenvuotias poika ei tykkäisi nokkelista ja koheltavista merirosvoista, joille sattuu ja tapahtuu?

Elokuvassa elämä on yhtä seikkailua eikä merirosvon duuni ollenkaan hullumpaa. Joskus voi taistelun tuoksinassa puujalka jäädä onnettomasti kiinni laivan kannen ritilään tai tukka vähän kärvähtää tiedemiehen tehdessä kokeitaan, mutta sitten kiikutaan taas jo uljaan purjelaivan naruissa ja voitetaan kaikki kunnon nyrkkitappelussa. Tämä on se aito ja alkuperäinen merirosvoelokuva, Pirates of the Caribbean on pelkkä kalpea kopio!

Viikon onnistumiset on koettu keittiön puolella. Leivoin eilen ihan onnistuneita sienipasteijoita, tänään uunista tuli mehevää vuokaleipää ja kenties tuotekehittelynsä huipun saavuttanutta pizzaa. Koska minä en voi syödä tomaattia, on pizza ollut poissa ruokalistoilta pitkään. Mies tutustutti minut pizzaan, jossa tomaattisose on korvattu ranskankermalla, enkä tomaattiversiota enää kaipaakaan.

Viikon ärsytys on pyyhkeet, tai oikeastaan niiden kiinnityslenkit. Joko niitä ei ole ollenkaan, tai ne irtoilevat tai ovat kiinni väärällä (=lyhyellä) sivulla. Viikon ärsytykseksi voisi myös listata liian usein kipuilevan pään, mutta ajattelin etten nyt suo sille kovinkaan montaa ajatusta.

Töissä viikon puheenaiheena on ollut laittautuminen. Pomon tytär meni lauantaina naimisiin, joten eukot ovat koko viikon kohkanneet kynsistään, ripsistään, hiuksistaan ja puvuistaan. "Ai sulla on ihan tavalliset geelikynnet, mulla on silkkikuitupidennykset!" "Mä meen tänään ripsien laittoon, onneksi kokeilin ajoissa pukua niin ehdin ostaa uuden kun en mahtunutkaan entiseen!" Toivon että voimme ensi viikolla puhua jo jostain muusta. (Not likely.)

2 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Suosittelen pyyhepidike-ärsytykseen sellasta klipsisysteemiä :)! Hyväksi koettu ja näyttää paremmalta kuin lenksusta roikottaminen... Keittiössä itselläni käytössä jostain Prismasta ostettu puinen pidike puuvillanarulla (maalasin puisen osan uudelleen akryylivärillä) ja kylppärissä Pentikin puiset klipsit metallisella "narulla" - kalliimpi mutta systeemi ei pyöri niinkuin puuvillanarulla varustettu.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mikähän siinä on, etten mää oo oikein koskaan lämmennyt noille koukuissa roikkuville koukuille? Käteviähän ne kyllä on, mutta mun mielestä ei mitenkään paremman näköistä kuin siitä ihan actual koukusta ja lenkistä roikottaminen. Ehkä en vain ole vielä nähnyt sellaista oikeasti hyvän näköistä pyyhepidikettä.