8.1.2012

Tekemisissä viranomaisten kanssa


Tein ihan periaatteesta netissä rikosilmoituksen kamerani varastamisesta. Siitä tuli sitten postissa kopio kotiin, ja huomasin työllistäneeni kolmea poliisia. Paperiin oli hienosti merkitty erikseen tutkinnanjohtaja ja peräti kaksi tutkijaa (joista toinen oli ilmoitukseni vastaanottanut ja käsitellyt).

Kyllä melkein hävettää. On niillä varmaan muutakin tekemistä kuin omaa tyhmyyttään kameransa menettäneiden ihmisten ilmoitusten käsitteleminen. Eikäpä tuosta mitään hyötyä varsinaisesti ollut, en minä sitä kameraa enää takaisin saa. Mutta tulipahan kokeiltua (siis rikosilmoituksen tekemistä).

Meinasin myös uuden työsopimuksen (huhtikuun loppuun asti täyspäiväinen) kunniaksi tilata uuden verokortin netistä. Vuoden 2010 tietoihin perustuva ennakonpidätysprosentti kun on auttamatta liian pieni, ja vaikka alkaneen vuoden tuloja on mahdotonta tietää tarkasti, on kuitenkin kivampi maksaa hiukan liikaa veroja kuin aivan liian vähän. No, näpyttelin sitten pankkitunnisteeni Verohallinnon verokorttipalveluun, ja sieltäpä lävähti silmille seuraava viesti: "palvelun käyttäminen on mahdotonta, koska Verohallinnon tietojen mukaan sinulle ei ole aiemmin tehty verokorttia".

Öm... Mikähän taho minulle on joka vuosi lähettänyt lapun, jossa lukee että verokortti? Kyllä minä aina työnantajalle olen jonkun lipukkeen vienyt, onkohan sitten ollut kauppalista kun verokorttia minulla ei ilmeisesti olekaan ollut. No, puhelimitse sain sitten tilattua uuden kortin (mutta en saanut selitystä sille miksei netissä tilaaminen onnistunut). Nyt on sitten pidätysprosenttikin suurempi - niin että uuden sopimuksen myötä tullut palkankorotus ei näy eikä tunnu missään. Tää on niin tätä.

Vaaliviranomaisetkin laittoivat postia. Presidentinvaalit ovatkin jo ihan kohta, ja pitäisi se ehdokas päättää. No, oikeasti olen kyllä jo hetken tiennyt ketä äänestän. Ja selvää on se, että kun oikeus on, niin äänestän. Jännää on ainoastaan se, että ehdinkö tällä kertaa ennakkoäänestykseen vai jättäisikö suosiolla ihan viralliseen vaalipäivään saakka. Joko sinulla on oma ehdokas selvillä? Jos ei, saattaa Helsingin sanomien vaalikone auttaa.

Muuten en ole politiikkaa seurannut sen enempää kuin ennenkään, enkä vaalikampanjoitakaan. Mutta se on sanottava, että ainakin Haavistolta näyttää löytyvän kykyä nauraa itselleen. Muuten ei tämä Pertti Jarlan strippi olisi kampanjassa mukana...

10 kommenttia:

Mie taas kirjoitti...

Kiitos molemmista linkeistä! Olen arponut parin ehdokkaan välillä, vaalikone ja etenkin ehdokkaiden perustellut vastaukset vahvistivat päätökseni. Ei tarvi enää miettiä, ketä äänestää! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Hyvä että saatoin olla avuksi :).

Anonyymi kirjoitti...

Menisköhän se kamera jollain ilveellä kotivakuutuksen piikkiin jos rikosilmoitus on tehty?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä toimeentulon pienuutta valittelit ja nyt kun se pitää itse muille kustantaa niin ei olekaan niin kivaa.

Anonyymi kirjoitti...

toimeentulotuen

Anneli kirjoitti...

No joo... näitä on liikkeellä !!

Kiitos kauniista sanoistasi , minulle !

Mustikkamaa kirjoitti...

Mä tein myös kännykän anastuksesta rikosilmoituksen, vaikka olikin paljon omaa tyhmyyttä mukana... Ihan sen takia, jos vakuutus korvaisi osan. Mutta ei. Omavastuu olis isompi kuin kännykän hinta, ja vakuutus ei korvaa omia töppäyksiä. Kiitos kirjeestä, vastailen jahka kerkiän :).

Hehkuvainen kirjoitti...

Ensimmäinen anonyymi: minulle kävisi kuten Mustikkamaalle (omavastuuosuus tosiaan ylittää kameran nykyisen arvon). Eli en edes lähtenyt yrittämään.

Itseään korjaavalle anonyymille tiedoksi: valituksen määrä blogissani on lähes vakio. Kohde/aihe vain vaihtuu.

Anneli: tsemppiä sinne, hyvin sä vedät! :)

Anneli kirjoitti...

Kiitos !!!!
Pitääköhän minunkin käydä ostamassa sellainen tulppaanikimppu. Jos se vaikka minuakin piristäisi !

Hehkuvainen kirjoitti...

Kyllä kauniit kukat piristävät, suosittelen siis kimpun ostamista ;).