19.1.2012

Perästä kuuluu


Luin naistenlehdestä, että ihminen pieraisee keskimäärin 15 kertaa päivässä. Usein pieru tulee huomaamattomasti ulostamisen yhteydessä. Minulla on pari päivää pörissyt mahassa siihen malliin, että meinaa uloste tulla huomaamatta pieraisun yhteydessä. Mitähän teen väärin?

Ehkä olen saanut jonkun suolen sijoiltaan. Ostin nimittäin sellaisen 1,2 kiloa painavan hulavanteen ja olen sitä nyt jonkin verran pyöritellyt. Ajattelin että siitä olisi apua vyötärön katoamisen ehkäisyssä. Kyllä sillä jotain vaikutusta on, varmasti. On meinaan aivan tappovehjes! Hirveä möykytin! Pakkauksessa luki, että gentle massage. Juu ei.

Otti silti enemmän vatsalihaksiin se, kun katsoin miehen hulailua - tai siis hulailuyritystä. Nauroin vedet silmissä ja ihan kippurassa. Siinä on kyllä takuuvarma piristäjä, jos joskus ahdistaa ihan kamalasti. Kiitos, kulta! <3

Voihan olla, että vatsani yrittää nyt jotain stressiärtyilyä. En tosin tunne olevani mitenkään erityisesti stressaantunut. Töissä on niin kamala kiire, että olen siirtynyt paniikkivaiheesta hälläväliin; kun paperipino työpöydällä kasvaa epätodellisen suureksi, siitä ei enää jaksa edes välittää. Paperi kerrallaan, niin kuin aina.

Ensi viikolla minulla on torstaina vapaapäivä = viisurinpoistoleikkaus. Heti ensimmäisenä aamulla röntgenkuvaan ja toiseksi aamulla leikkaukseen. Minut leikkaa suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri = luultavasti kallis mies. Lompakkoni ja leukani vuoksi toivon, etten vie hampaani kanssa kovinkaan kauaa lääkärin aikaa. Ajattelin pitää loppupäivän vapaata, vaikka kai ne työt sujuisivat verta syljeskellenkin.

Kyllähän tämä elämä nyt meinaa väkisin olla pelkkää työtä ja nukkumista (yritän välttää töissä nukkumista, vaikka se säästäisi aikaa). Mukavaa, että viikonlopulle ei ole mitään suuria suunnitelmia.

5 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Vatsa on kyllä kummallinen. Itse jouduin vaihtaa maitorahkan laktoosittomaan versioon kun illat oli sitä, että istui sohvalla hillittömänä pierupallona. Tiiä sit onko vaivat tuosta tavan rahkasta johtunu vai jostai muusta...mutta pääasia ettei vaivaa enää moinen!

Mustikkamaa kirjoitti...

Mulla diagnosoitiin ennen joulua laktoosi-intoleranssi, ihan virallisesti, joten osasyy vatsavaivoihin selvis. Tosin huomasin yks ilta kun tein kaakaota laktoosittomana niin tuli ihan armoton vatsakipu ja ilmapallo. Piimää (laktoosillistakin) pystyn juomaan ilman oireita mutta pelkkä maito (laktoositonkin) on vissiin sopimatonta mun mahalle... Suomessa maito käsitellään jotenkin oudosti, että aiheuttaa monille ainakin vanhemmiten oireita. Pitäis kokeilla varmaan jotain raakamaitoa...

Tsemppiä viisurinpoistoon. Mulla meni ainakin sen verran hyvin molemmilla kerroilla, että jo samana päivänä olin koirien kanssa reippaalla lenkillä, ja pahin turvotus tuli puudutusaineesta...

orava kirjoitti...

Mulla on ollut tänään pitkästä aikaa todellinen paukku-päivä. :D Että 15 krt/pv on tullut helposti täyteen. Juurikin mietin, että mistä moinen puuppailu, kun ei ole aikoihin tällaista ollut. Epäilen eilistä valkosipulin yliannostusta - valkosipuli mulla ainakin kitalakeen aikaansaa ihme haavaumaa. Että oisko sit jotain allergiaa. Ota nyt noist vatsan koukeroista selvää. Meiän 4v tänään sanoi" hmm...täällähän haisee ilmiselvästi sontsa". ;)

Hauskaa viikonloppua!

Hanniina kirjoitti...

Viisuritarinoista: itselläni meni leikkaukset kaikin puolin jees, mutta ekasta kerrasta (molemmat vasemmalta) tuli hetkeksi arveluttavan näköinen mustelma leukaan ja sittemmin kaulaan. Olin juuri silloin uudessa työpaikassa ja satuin kuulemaan, kun seiskaluokkalaiset kuiskivat jotakin naamavärkistäni. Sanoin niille, että hyvä hammaslääkäri se on poikkeuksellinen olento. Se voi vetää ihmistä turpaan sisältä käsin!

Hehkuvainen kirjoitti...

Päivänsäde: no todella hyvä että sait syyllisen selville ja pääsit eroon vaivasta!

Mustikkamaa: oih, toivottavasti diagnoosin myötä elämä nyt vähän helpottaisi! Ehkä olisi varmuuden vuoksi parasta pysytellä erossa maitotuotteista ainakin hetki, että saisi vatsan rauhoittumaan. Onneksi on vaihtoehtoja! :)

Orava: sontsa! :D No sepä se. Kyllä nämä mahan koukerot on ihmeellisiä, harvoin niistä selvää saa. (Mutta kyllä haavauma kitalaessa on mielestäni aika selvä merkki suuhun sopimattomasta aineesta O_o.)

Hanniina: hahaa :D! Toivon etten näytä loppuviikosta turpaanvedellyltä. Eiköhän kaikki mene sujuvasti.