13.1.2012

Muovit talteen (tai ainakin syyniin)


Vuodenvaihteessa Pirkanmaan Jätehuolto aloitti kahdeksan kuukautta kestävän muovinkeräyskokeilun. Jätettä ei ilmeisesti edelleenkään tässä vaiheessa ainakaan kokonaisuudessaan hyödynnetä, vaan kerätään ja analysoidaan.

"Ekopistepilotissa kerätään tietoa ja kokemusta keräysmenettelyistä, kustannuksista, pakkausten laadusta sekä hyödyntämismahdollisuuksista."

Hieno homma, mutta mitähän kerätylle, tarkastetulle ja analysoidulle muovijätteelle sitten tosiaan tapahtuu? Viedäänkö muovit kuitenkin lopulta kaatopaikalle, kun tällä seudulla ei (vielä) ole jätteenpolttolaitosta joka energiajätteen voisi vastaanottaa?

Meni minne meni, me halusimme kuitenkin osallistua pilottiin, kun yksi keräyspisteistäkin osui sopivasti matkan varrelle. Tätä on kaivattu, enkä tainnut olla ainoa: keräyslaatikko oli viikossa täyttynyt ääriään myöten.

Toivottavasti kokeilu onnistuu ja tuottaa sellaista tietoa, josta on oikeasti hyötyä tulevaisuuden kierrätysjuttuja suunniteltaessa. Me kannamme muovimme kekoon!

3 kommenttia:

Mie taas kirjoitti...

Hyvä hyvä!

Anneli kirjoitti...

Hyvä kysymys !
Muutama vuosi sitten kun tuli nuo lasinkeräyspisteet. Me vietiin kuitenkin tuonne jäteasemalle suoraan lajitellut lasit. Siellä kaveri sanoi, heitä vaan kaatopaikkajätteeseen, sinne ne pisteistäkin viedään :((

Voi, et usko kuinka kivaa, että tulet minua vankilaan katsomaan. Mutta jospa kuitenkin suklaakakkua ;))
Ja on sellaisia virkkuukoukkuja kuulemma, joissa on valo. Sehän olisi makee, voisin yölläkin virkkailla :DD

Lenkkeily sujuu, lähdin tänäkin aamuna jo 7.15. Ja tavoitepainosta -5 kg on jo pudonnut -3 :)

Nyt tuuletan tuota päätäni oikein kummolla, kun vielä vapaana kuljen !

Hehkuvainen kirjoitti...

Sie taas: ...huusivat lapset ja taputtivat karvaisia käsiään ;).

Anneli: no aika älyttömältä kuulostaa tuollainen lasinkeräys, jota te olette kohdanneet. Minä haluan uskoa, että (ainakin nykyään) erikseen kerätty lasi myös kierrätetään erikseen.

Ohhoh, oletpa ollut reipas lenkkeilijä! *antaa aplodit* Tuota tahtia tulee äkkiä suklaakakun mentävä kolo mahaan ;D.