15.1.2012

Less is more?


Olen jo pitkään käyttänyt Santen hennaväriä hiusteni värjäämiseen, ja olenkin ollut erittäin tyytyväinen. Moittimista ei värissä ole edelleenkään, aloinpa vaan ihmetellä viimeksi ostamani paketin sisältöä.

Vasemmalla vanha, oikealla uusi. Paketin ulkonäköä on näköjään muokattu. Hyvin vähän, mutta silti. Huomattavasti dramaattisemmin on muuttunut paketin pohjassa näkyvä ainesosaluettelo - siitä on kadonnut suurin osa!

Yllä uusi, alla vanha. Kuvaa saa kyllä klikattua suuremmaksi, mutta kirjoitanpa tähänkin sisällöt selvennykseksi.

Vanha INCI: hydrolysoitu vehnäproteiini, merileväjohdannainen, [+/- henna, senna, saksanpähkinänkuorijauhe, indigo, raparperi, ratania, kahvi, kurkuma, punajuuri].

Uusi INCI: hennanlehtijauhe, merileväjohdannainen, hydrolysoitu vehnäproteiini.

Mihin hävisivät punajuuri, kahvi ja muut? Oliko niitä vanhassakaan tuotteessa, kun listassa on mystinen merkintä +/-? Oletan, että vanhassa värissä oli muutakin kuin hennaa. Olen käyttänyt sitä juuri sen takia, että väri ei ole ollut ihan niin oranssi kuin pelkällä hennalla värjätessä, vaan hiukan syvemmän punainen. Ja entäs nyt tämä uusi väri?

Hankala sanoa. Hennalla värjätessä tulos voi muutenkin hiukan vaihdella kasvierästä riippuen, joten tämä voi mennä ihan luonnollisen vaihtelun piikkiin, mutta sanoisin silti että tästä puuttuu nyt se syvyys. Oranssia on. Ei paha, en sillä sano, ei vaan ehkä ihan sitä mitä tilasin.

Tuotteen hintahan ei ollut pudonnut lainkaan, vaikka ainesosissa onkin säästelty. Kumma juttu! Jotenkin jäi tästä nyt pieni kusetuksen maku suuhun (yök). Jos tässä uudessa pakkauksessa nyt tosiaan on vain hennaa ja sidosaineita, harkitsen vakaasti vaihtamista toiseen ja puolet halvempaan merkkiin.

13 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Tää tuli yllärinä! Mä oon ite halunnut just sellasta oranssia sävyä, jota en Santen väreillä saavuttanut, joten oonkin viimeiset kerrat värjännyt Macurthin hennalla, ja nyt alkaa näyttää siltä miltä pitäis :). Tosin harmi sun kannalta, jos Santen väri on toiminut aiemmin ja nyt ei... Ehkä viestiä maahantuojalle (Natcos jossen väärin muista) ennen kun vaihdat toiseen merkkiin?

Hehkuvainen kirjoitti...

Väri on hiukan tummentunut alun jälkeen ja toimii kyllä ihan hyvin. Mutta halvemmaksi tulisi ostaa pelkkä henna joltain muulta kuin Santelta...

Laitoin maahantuojalle sähköpostia, saa nähdä saanko vastausta!

Anneli kirjoitti...

Kiitos taas kivasta kommentistasi.
Kyllä tosiaan innostaa lenkkeilemään kun vaakaan katsoo :D

Mustikkamaa kirjoitti...

Vastasko ne mitään?

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: aina valmiina! Siis kommentoimaan, en lenkkeilemään ;).

Mustikkamaa: eivät ole vielä vastanneet.

Mustikkamaa kirjoitti...

Onks tähän vieläkään tullu vastausta? Yhden entisen ekokauppatyökaverin kanssa just juttelin, ja hän ainakin kertoi ettei maahantuojalta oo tullu mitään infoa, että tuotteen sisältö olis muuttunut. Lisäksi itse eilen selailin Sante-värejä ekokaupassa ja niissä oli tää laajempi sisältöluettelo... Jännää!

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei edelleenkään mitään vastausta! :/ Pitäisiköhän lähettää uusi kysely...?

Mustikkamaa kirjoitti...

Tosi outoa, koska tuo maahantuoja on yleensä sellainen joka kyllä aina vastaa! Jospa lähetät vielä uuden viestin...? Oikeesti kiinnostais tää!

Hehkuvainen kirjoitti...

Viimeksi laitoin viestiä Santen nettisivujen kautta (oletin että se menee maahantuojalle), nyt laitoin sähköpostia. Kokeillaan josko nyt tärppäisi.

Mustikkamaa kirjoitti...

Ehkä kannattaa lähettää tuo kuva listasta myös, ellet jo lähettänytkin... tätä on ihmetelty monen kaverin kanssa. Liekö sitten ollut vain painovirhe tmv? Koska mistään ei oo tietoa et olis tuote muuttunut...

Hehkuvainen kirjoitti...

Jäämme odottamaan vastausta.

Tiia kirjoitti...

Mielenkiinnolla kyselen että saitko vastausta? Eilen juuri itse puntaroin josko hennaisin Santella..

Hehkuvainen kirjoitti...

Sain 14.3. tällaisen vastauksen maahantuojan edustajalta: "Laitoin tehtaille Saksaan
kyselyn heti edellisen viestisi jälkeen, koska meitä maahantuojaakaan ei oltu
informoitu inci-muutoksista. En ole saanut vastausta ja lähetin tiedustelun
asiasta tänään uudelleen. Vastaan sinulle, kunhan saan valmistajalta
vastauksen."

Sitä odotellessa.