9.12.2011

Työkiireitä


Alan hiljalleen ymmärtää työpaikkani rytmiä: välillä on aivan kuollutta, ja sitten kun töitä on, niitä on niin paljon että kolmekaan Hehkua ei riittäisi. Nyt on ollut kiireitä - asiakkaat ovat jälleen kerran heränneet vähän liian myöhään siihen, että lokakuun kausiveroilmoitukset pitää lähettää ensi maanantaina.

Vielä on näkemättä se legendaarinen Alkuvuosi, kun tilinpäätöskiireet alkavat. Olen kuullut huhuja, että silloin jokaisella pitäisi olla ainakin viisi kättä ja seitsemän päätä, että kaikki tulisi hoidettua ajallaan.

Yritän pelotteluista huolimatta elää tätä päivää ja opetella sietämään nykyhetkeä: sille ei voi mitään, että työt kasaantuvat pöydälle. Ei auta panikoida ja tehdä hätäisesti (nolointa on se, jos muut joutuvat käyttämään omaa kallista aikaansa minun virheideni korjaamiseen). Kyllä se pino siitä pienenee paperi kerrallaan.

Ja parasta onkin elää nykyhetkessä, sillä enhän vielä tiedä jatketaanko sopimustani. Kaipa tässä jossain vaiheessa täytyy pomolta udella, että haluaako hän minut töihin myös tammikuussa. Ehkä kysyn asiaa viikon päästä pikkujouluissa, kun pomo on sopivassa nousuhumalassa.

Minua on ajoittain vaivannut sellainen tunne, ettei minua haluta sitouttaa tuohon firmaan. Totta kai pomolle sopii erinomaisesti se, että minut voi soittaa paikalle sitten kun lisäkäsiä tarvitaan. Itse olen huomannut, ettei tällainen "tarvittaessa töihin" -juttu ole oikein minun heiniäni. Haluan vakautta, ja sitä aion myös pyytää.

Kävin yhdessä työhaastattelussa viime kuussa. Se oli ensimmäisen vaiheen haastattelu enkä vielä tiedä pääsenkö toiseen vaiheeseen. En oikeastaan halua vaihtaa työpaikkaa, mutta epävarma tulevaisuus ajaa haistelemaan tuulia oman talon ulkopuolelta. Totta kai minua kiinnostaa kuulla mitä muilla on tarjottavana, ei siinä mitään menetä jos käy haastattelussa tekemässä tiedusteluja.

Toivon, että 1) saan jäädä nykyiseen työpaikkaani ja 2) saan neuvoteltua kaikin puolin mukavan jatkosopimuksen. Pianhan se nähdään kuinka tässä käy.

9 kommenttia:

Yamaba kirjoitti...

Kiireet menee eri tahtiin eri työpaikoissa. Syklistä sen suhteen kuitenkin hyvin monessa paikassa. Minulla juuri alkaa vähän helpottaa.

Anneli kirjoitti...

Toivon että tilanne ratkeaa ja saat turvallisen tunteen, siitä että työsi jatkuvat.
Ei se paikan vaihdoskaan ole kivaa !

Hehkuvainen kirjoitti...

Yamaba: niin, harvassa työpaikassa on aina samanlainen tahti. Minusta on kyllä ihan kivaakin, että on vähän vaihtelua. Mutta on se kiireen tuntu silti vähän kurja, mieluiten tekisi tällaista pilkunlempimistä hiukan hitaammin :D.

Anneli: saa pitää peukkuja! Uuden paikan uusien kuvioiden opetteleminen on todella raskasta, ei sitä oikein jaksaisi :/.

Anneli kirjoitti...

Kiitos taas !

Ei se enkeli ole omankäden tuotteita, mutta en muista mistä sen löysin.

Susikairan akka kirjoitti...

kiiiiiiitoooos tuhannesti joulupaketista:) suojelusenkeli tulee tälle kaaoksen kesyttäjälle kyllä tarpeeseen! :)

Hanni kirjoitti...

Eiiii! Missä mun kommentti on? Kiitin kauniisti siitä ihanasta kortista ja enkelistä, ja kiitokset meni taivaan tuuliin? No kiitetään uudemman kerran, olet ihana <3

Toivotaan, että sulle käy työjuttujen kanssa parhain päin. Kaksosjätkä harmitteli, kun ei saanut edes haastattelukutsua yhteen työpaikkaan. Parin viikon päästä samasta työpaikasta aukesi toinen, parempi paikka, ja poika sai sen. Eikös siinäkin ollut kohtalon sormi pelissä. Niin varmaan myös sun kohdalla, saatpa nähdä :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: onhan netti noita väärällään, mutta käyttämäsi malli oli oikein kaunis. Täytyy pitää tämä mallisi mielessä, voi sitten ensi jouluna käyttää jotain vastaavaa :).

Susikairan akka ja Hanni: miiiiitäs tämä nyt on, kun lahjoja availlaan ETUKÄTEEN?! :D Pitää ensi vuonna laittaa selkeät ohjeet mukaan... ;)

Hanni, kyllä on asiat menneet siellä niin kuin pitääkin. Niin menevät varmasti täälläkin, uskon niin :).

Hanni lisää: kirjoitti...

Oho, hupsista. Kiinni jäin ja ihan omaa tyhmyyttäni :)

Hehkuvainen kirjoitti...

No, sellaista sattuu :D.