22.12.2011

Punkki 1, Hehku 0


Voihan mähmä. Niin se vihannespunkki sitten iski chileihinkin. On myönnettävä, etten ollut tarkkana: en syynännyt taimia päivittäin enkä suihkutellut niitä. Olisi pitänyt, vaan en jaksanut. Heitin pikkuiset taimet suosiolla roskiin. Laitan keväällä sitten uudet chilit kasvamaan, katsotaan josko niiden kanssa kävisi parempi tuuri.

Pidempiaikaisten vihertuttavuuksieni kanssa olen ollut tarkempi. Se ei tosin ole mitenkään hirveästi auttanut. Ei tilanne ole mitenkään räjähtänyt käsiin, luulenpa että invaasiosta on selvitty hyvin vähin vaurioin. Voi olla että jossain joku yksinäinen vihannespunkki vielä tepastelee, mutta en ole nähnyt kasveissa elämää tai seittejä vähään aikaan. Vaikka chilit siis menetimme, ja otsikkokin on aika masentava, sanoisin että otin torjuntavoiton ötökästä.

Kultaköynnös taisi ottaa nokkiinsa siirtelystä. Sillä on köynnöksen pituuteen nähden niin kovin hentoiset juuret, että olisikohan joku isompi juuri katkennut. Nyt meinaa nimittäin yksi köynnöksen haara kellastua ja kuolla käsiin. Ei vielä aihetta paniikkiin, tehdään sitten isompi leikkuu ja pistokkaiden otto jos oikeasti pahalta näyttää.

Muratistani olen kyllä huolissani. Siinä ei näy mitään ylimääräistä elämää, mutta se pudottelee lehtiään kovasti. Olinkohan tuhohyönteistorjunnassani liian kovakourainen...? En tiedä, seurataan tilannetta.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Se on tämä pimeys !
Minunkin kultaköynnöksestäni saa keltaisia lehtiä heittää roskiin.

Pian alkaa aurinkokin paistaa.. ainakin toivotaan niin :)

Kiitos taas kauniista sanoistasi !

Hyvää ja rauhallista joulua Sinulle !

Yamaba kirjoitti...

Kiitos sotaraportista. Hyviä uutisia.

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: eivät ole ennen pudotelleet lehtiään tuohon malliin, siksi huolestuttaa (ja kellastuminen jatkuu edelleen). No, talven selkä on jo taittunut ja hiljalleenhan tässä tosiaan käännytään valoa kohti :).

Yamaba: tappiot jäivät tällä kertaa pieniksi, mutta vihollinen on arvaamaton. Uusi salamahyökkäys voi tulla milloin vain, valmiina on oltava.