29.12.2011

Lahjontaa osa 1


Tänä vuonna en ollut lahjojen tekemisen suhteen aivan yhtä ahkera kuin viime vuonna (tai siltä minusta tuntuu), mutta jotain sain silti tehtyä. Oli mukavaa, kun syksyn palkkatöistä jäi sen verran käteen että muutaman lahjan saattoi ihan ostaakin (erikoinen fiilis), mutta kyllä omin käsin tehty lahja on silti se "mun juttuni" ja jouluun kuuluva asia. Tässä osa tonttupajan tuotoksista.

Työkavereille tein kynttiläkortit. Niissä on siis vahvan kartongin sisään kääräisty kaksi tuikkukynttilää ja pienelle kortillekin on oma taskunsa. Helppotekoinen ja monimuotoisesti muokattava lahjus, näitä tulee varmasti tehtyä toistekin. Eikä sitä paitsi ole kallista (jos sattuu varastoissa olemaan sopivaa paperia, niin kuin minulla oli).


Kassin ompelusta jäi aikoinaan pieni suikale kangasta, ja siitäpä syntyi nyt kolme pientä (n. 12 x 12 cm) vetoketjullista pussukkaa. Yhteen kiinnitin puisen kukan ja helmen, kun sattuivat sopimaan väreihin. Ne ovat vain parilla pistolla kiinni, joten ovat helppoja irrottaa jos haittaavat käytössä tahi ärsyttävät esteettistä silmää. En tiedä ovatko lahjansaajat samanlaisia pussukkafaneja kuin minä, mutta minusta tällaisia pitää aina olla varalla ainakin muutama.


Sain siskolta viime vuonna lahjaksi Ihana-lehden vuosikerran, ja sen eräässä numerossa oli oiva idea: lasipurkit maalataan sisäpuolelta (kai ne voi maalata ulkopuoleltakin jos haluaa), sisälle pistetään lahjakortti ja purkin kylkeen etiketti joka jotenkin hauskasti vihjaa mitä sisältä löytyy. Näihin kahteen purkkiin sujautin Ruohonjuuren lahjakortit. Näissä siis tämä oman askartelun osuus jäi aika vähäiseksi, mutta onhan tuo silti kivaa vaihtelua tavan kirjekuoressa annettuun lahjakorttiin.


Viime vuonna esiintyneitä enkeliavaimenperiä oli tehtävä tänäkin vuonna. Helppoja ja nopeita tehdä, ja sitä paitsi älyttömän somia. Tällainen avaimenperä on ehkä hiukan persoonaton lahja, mutta ainahan tuota johonkin voi käyttää. Jos ei itsellä ole käyttöä niin antaa sitten eteenpäin (tämä pätee ilman eri sanomista kaikkiin antamiini lahjoihin).


Tein myös lisää huopasydänheijastimia ja mehiläisvahavoidetta. Kortteja tein myös reippaasti, mutta niistä lisää myöhemmin.

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihania lahjoja nuo kaikki !
Kauniita kortteja ja tuo enkeliavainperä on suloinen !

Hei... kysele vaan aina välillä, että olenko lenkkeillyt. Kävin tänäänkin 6 km lenkillä :DD

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitokset kehuista, lämmittävät kovasti mieltä :). No minäpä lupaan käydä välillä kyselemässä lenkkeilystä, ettet ihan unohdu siihen ihanaan nojatuoliisi... ;)

Mustaleski kirjoitti...

Nämä valkoiset kortit olivat tyylikkäitä, itse taiteilin värikkäitä, mutta ensi vuonna taidankin matkia Sinua. Muutenkin askartelusi ovat raikkaita ja kivasti erilaisia kuin nämä kamalan jouluiset jutut..

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, ja aivan vapaasti saa matkia :).