5.12.2011

Ensilumi


Ensilumi tuli, ihanaa! Tuli pikkuisen jouluisampi olo. Vaikka aikamoista jouluilua on tässä ollut ja tulee olemaankin. Joulukortit on lähetetty (ainakin melkein kaikki) ja joululahjat suurimmaksi osaksi annettu. Olen taas ollut niin ahkera, että varmana saisin pestin Korvatunturilta tonttuna jos vain paikkaa hakisin! (Näyttäisi muuten hiiskatin hyvältä CV:ssä se tonttuna olo.)

Parit pikkujoulut on juhlittu, muutamat on vielä tulossa. Firman, bändin, harrastusporukan ja mitä vielä. Ei tässä kuulkaa juuri muuta ennätä kuin kitata glögiä ja syödä piparia. No ennätin minä eilen tukan värjätä ja aion ennättää neuloa villapaidan kokoa bostoninterrieri. Ja tänään ehdin istua kaverin kanssa puolitoista tuntia lounaalla. (Eniten ennättää sitä mikä on kivointa.)

Niin, se ensilumi. Sen kunniaksi sai kaivaa talvikengät kaapista käyttöön. Parin talven ajan niitä on päivittäin käytetty, mutta eiköhän niillä tämäkin talvi vielä köpötellä. Toivottavasti.

Ja heti näytti hirveän paljon valoisammalta ja kirkkaammalta, kun oli edes hiukan valkeampi maa. Valoisuuteen toki vaikutti myös se, että taivas oli pilvetön eikä paksun pilvimassan peitossa niin kuin aiempina päivinä.

Toivon pilvetöntä säätä myös huomiselle, niin näkisin vihdoinkin sen ylilennon, jota olen jo pari itsenäisyyspäivää odottanut. Normaalisti juhlapäivän ohjelmaan kuuluu Tuntemattoman sotilaan katsominen, mutta tänä vuonna se täytyy jättää väliin, sillä juuri samaan aikaan on keskustassa paraati.

Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati tulee tänne, ja tämä tyttö menee takuuvarmasti sitä katsomaan! 1100 jalkaparia ja 60 ajoneuvoa koettelee Hämeenkadun mukulakiveystä, onhan se nähtävä. (Panssarivaunuja!) Jos olisin teinimmällä tuulella, pistäisin tähän nyt jotain ihquu ja ziljoona huutomerkkiä innostustani ilmaisemaan.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää, myös sinulle !

Kyllä nyt on paljon valoisampaa, kun maa on valkoinen.
Toivottavasti lumi pysyy :D

Omppu kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Istuin kotona tietokonella ja yhtäkkiä ikkunasta näkyi keskustasta päin tulevat kolme muodostelmassa lentävää helikopteria ja vähän sen jälkeen yksinäinen hornetti. Kello oli yhden maissa, se oli varmaankin se ylilento?

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: meillä on tullut paljon lunta, mutta suurin osa siitä on nyt loskamöhjöä :/.

Omppu: sehän se oli! Olin pettynyt, kun pilvisen sään takia yli lensi vain yksi Hornet, mutta oli sekin hieno. Ja ne kopterit myös :).