16.11.2011

Zen haussa


Kansanedustaja Pentti Oinonen (pers*) on ilmoittanut jättävänsä linnan juhlat väliin, koska homojen tanssiminen loukkaa häntä henkilökohtaisesti. (Häntä siis loukkaa se, etteivät homot hae häntä tanssimaan...?)

Oinosen lausunnot loukkaavat minua. Ne saavat minut voimaan fyysisesti pahoin. Verenpaineeni nousee ja saan oinostuhoisia ajatuksia. Oli pakko käydä tekemässä aivan järjetön ripulikakka, että olo paranisi edes hiukan. Sisäinen paine helpotti, mutta paskan haju toi mieleen em. kansanedustajan ja uusi huonovointisuuden aalto iski.

Koska Suomessa on sananvapaus, ja medialla on oikeus julkistaa vapaiden ajattelijoiden vapaita sanoja, voitaisiinko Oinosen olemassaolo jotenkin kieltää? Uutissivusto Ampparit tarjoaa jo mahdollisuuden suodattaa uutisotsikoiden joukosta pois BB-uutiset ja "ohhoh, katso kuvat" -otsikot. Olisiko mahdollista saada maailmaan jonkinlainen aivopierusuodatin? Voinko hakea jostain korvauksia tästä henkisestä kivusta ja särystä, jota Oinosen sanat aiheuttavat? Voisiko Aamulehti lisätä etusivulleen jonkinlaisen hienovaraisen varoituksen siitä, että aikoo julkaista oinosmateriaalia?

No, on se toisaalta hyvä tietää edes se missä Oinonen ei aio olla ja esiintyä. Uskallan siis ehkä tänä vuonna katsoa lähetystä linnasta.

6 kommenttia:

Alitsa kirjoitti...

Näinpä. Julkinen vihapuhe (uusi sana sekin) on saanut viime vuosia ennenkuulumattomia ulottuvuuksia. Esim. kymmenen vuotta sitten jotkut persujen lausunnoista olisivat olleet silkkaa rasismia ja kunnianloukkausta. Nyt ne ovat "maahanmuuttokritiikkiä" ja muutenkin heidän täytyy saada sanoa mitä tahansa törkeää sananvapauden nimissä. :/

Mie taas kirjoitti...

Mun on pakko antaa pari linkkivinkkiä:
http://sohilvo.blogspot.com/2011/11/avoin-kirje-kansanedustaja-pentti.html?spref=fb

Ja vielä tämä:
http://jonipelkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/88665-pentti-oinonen-hapaiset-sotaveteraanien-muiston

Sorry, en osaa linkittää tähän. :) Ois muuten asiaa, koitan kirjotella!

Johanna kirjoitti...

Kaikenmaailman idiootteja....... :/

Sulle on blogissani haaste!

Hehkuvainen kirjoitti...

Alitsa: vetää melkolailla sanattomaksi tämä sananvapaus. On se hyvä, että saa sanoa mitä ajattelee, mutta voisi kyllä vähän ajatella mitä sanoo. Nih.

Sie taas: kiitos hyvistä linkeistä :). Ja mailista!

Johanna: idiooteista ei maailmassa tule pulaa. Oi, haaste! *rientää katsomaan*

H. kirjoitti...

Kuten eräs heppu Facebookissa totesi: "Oinonen jättää linnan juhlat väliin, koska Presidentinlinna ei ole homojen paikka."

Hehkuvainen kirjoitti...

*reps*