25.10.2011

Linja-autossa on tunnelmaa


Mikä siinä on, että joidenkin pitää paikkaribussissa jäädä juuri siihen keskiovien tietämille seisoskelemaan, vaikka vapaita istumapaikkojakin olisi? Ymmärrän sen, jos on jotain isoa roudattavaa tai matkustaa vain pari pysäkinväliä, mutta kun jotkut ovat siinä bussin valtimon tukkeena pitkiäkin matkoja. Eivätkä älyä tai välitä siitä, että kaikkien muiden kulku vaikeutuu huomattavasti: aina joudutaan oikein erikseen järjestelemään koko sakkia että joku pääsee bussissa peremmälle tai bussista pois. Ihan vieressä olisi vapaa penkki, miksei voi istua sille?!?

(Sitten ymmärrän ettei istu, jos siinä viereisellä penkillä istuu se lihava ja haiseva setä, jolla on jonkunlainen kestovitutus päällä. Sen viereen minäkään en istu, vaikka olisi viimeinen vapaa paikka maailmassa.)

2 kommenttia:

miutsi kirjoitti...

Oon kanssa ihmetelly tota käytävän tukkeeksi jäämistä. Eilen just olin menossa bussiin joka oli tupaten täynnä, siis istumapaikkoja myöten. Kuski jo huuteli, että menkää taaemmas. Silti kun ite menin bussiin sisälle niin siellä oli takaoven jälkeen käytävällä vielä vaikka kuinka paljon tilaa... Ei voi muuta kun ihmetellä joidenkin bussikäyttäytymistä...

Hehkuvainen kirjoitti...

Jos ne olivat niitä maalaisia. Tsk tsk.

Minäkään en muuten kovin mielelläni mene aivan bussin takaosaan, koska siellä tulee helpommin huono olo kuin edessä tai keskellä. Mutta sinnehän se on mentävä jos ei muualla tilaa ole. Tai ainakin annan sitten muille tilaa mennä sinne, jos en itse kykenekään.