6.9.2011

Palvelukseen halutaan oikolukija


Aamulehti 6.9.2011


Vakava aihe, mutta hieman jo naurattaa tämä Aamulehden uutisointi, jonka mukaan surmatun naisen äitiä tai isää ei ole tavoitettu. Toisaalta onhan kirjoittaja voinut ajatella, että joku tosiaan teki surmatun naisen ja on nyt kateissa Hervannassa. Vähän samaan tapaan kuin joku tekee ison kakan tai pitkän blogikirjoituksen. Mutta en usko, että aivan tätä on tässä haettu.

Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, että nykynuoriso ei lue (sanoma)lehtiä eikä näin ollen opi suomen kieltä. Ainakaan Aamulehden kohdalla lukematta jättäminen ei liene suuri vahinko, sillä se ei ehkä ole parasta mahdollista oppimateriaalia.

5 kommenttia:

Päivänsäde kirjoitti...

Muutkin lehdet/sivut kaipais kohdalla oikolukijaa. Liian monesti tullu eteen juttuja, joissa puuttuu jopa sanoja välistä tai on useampia kirjoitusvirheitä. Ja sitten noita vähän hassuja otsikointeja.

Miia kirjoitti...

Tää on niin totta! Harva se päivä saa pyöritellä silmiänsä, kun on ihan onnettomia kirotusvihreitä Aamulehdessäkin. Mutta harvemmin sentään näin näkyvästi etusivun otsikossa... Pisti kyllä hymähtämään heti aamutuimaan vakavasta aiheestaan huolimatta. Naisentekijät, pfffft!

Mustikkamaa kirjoitti...

Ehkä Aamulehdellä on joku painovirhettäjä, joka keksii näitä kielikukkasia...?

Hanniina kirjoitti...

Aamulehteä ja Anttilan kuvastoa ei pidä lukea, vaan Aku Ankkaa!

Hehkuvainen kirjoitti...

Päivänsäde: virheitä sattuu, eihän sille mitään voi. Mutta on näitä tosiaan ollut viime aikoina jotenkin tavallista enemmän. Tai sitten olen vain kiinnittänyt niihin tavallista enemmän huomiota.

Miia: meillä naureskeltiin töissä aamupalaverissa (=kahvitauolla) tätä. Ei ole oikein vakavastiotettavaa tekstiä.

Mustikkamaa: sinäpä sen sanoit! Siellä voi hyvinkin olla!

Hanniina: oikein! (Tosin luen silti Aamulehteä. Ihan kiusallanikin.)