30.9.2011

Naisen logiikkaa


Citymarketeissa on nyt (taas) meneillään leimojenkeräilykampanja. Joka kerta kun ostokset maksavat vähintään 15 euroa, saa kassalla leiman passiinsa. Kolmenkymmenen euron ostoksesta saa kaksi leimaa ja niin edelleen.

Kun on kerännyt viisi leimaa, saa 50 prosentin alennuksen keräilytuotteesta (joka tässä tapauksessa on Finlaysonin satiinipussilakanasetti tai satiinialuslakana). Kun kerää neljä leimaa lisää, saa 50 prosentin alennuksen toisesta keräilytuotteesta. Toisin sanoen: kun olet kerännyt yhdeksän leimaa, saat kaksi Finlaysonin keräilytuotetta yhden hinnalla.

Nyt mietin vain, että enkö siis voisi saada yhden tuotteen ilmaiseksi kerättyäni sen yhdeksän leimaa? Jos en haluakaan kuin yhden pussilakanasetin, niin enkö voisi saada sen nyt ilmaiseksi, kun en ole käyttänyt kumpaakaan 50 prosentin alennustani? Eikö minulla ole oikeus siihen ilmaiseen tuotteeseen yhtä lailla kuin niillä, jotka maksavat yhdestä ja saavat sen toisen kylkiäisinä?

7 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Aina kannattaa kysyä :D

LB kirjoitti...

Prosenttilaskut on tunnetusti hankalia. Tälläkin kertaa kyseessä on kertolasku eikä summaus, joten 2 kertaa 50% alennus ei ole 100% alennus vaan 25% alennus. :]

Hehkuvainen kirjoitti...

Mrs.Marple: ehkäpä kysynkin :D (jos pokka pitää)!

LB: höpö höpö. Leikitäänpä että tuo keräilytuote maksaa normaalisti 20 euroa. Kerään viisi leimaa ja saan tuotteen puoleen hintaan (maksan siitä 10 euroa). Kerään neljä leimaa lisää, ja saan toisen tuotteen puoleen hintaan (maksan siitäkin 10 euroa). Niinpä minulla on lopulta kaksi tuotetta, joista olen maksanut yhteensä 20 euroa.

Eikö se silloin ole kaksi yhden hinnalla, mitähäh?!?

(Ja leimojenkeräilypassissa siis lukee aina leimaruutujen jälkeen "-50% ensimmäisestä/toisesta/kolmannesta/jne. keräilytuotteesta".)

jammie kirjoitti...

Kai ne siellä Cittarissa kuitenkin haluaa, että (esimerkkisi mukaan) maksat kahdesta tuotteesta sen 20e, etkä vie mitään ilmaiseksi ;)

Noi keräilykortit on muuten joskus aika järjettömiä. Mulla on Indiskan kortti, johon saa leiman 25e ostoksista ja kymmenellä leimalla (eli käytettyään 250e!) saa 15e alennuksen. Surkeaa :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Jammie: tietenkin haluavat, nuo ahneet kauppiaat! Vaan minäpä en mene lankaan, hahaa! En osta niitä pussilakanoita, hähää :D.

Ja joo, joskus nuo ovat tosiaan aika heikkoja kannustimia, eipä tuo Indiskankaan esitys oikein houkuttele :/.

Anneli kirjoitti...

Hyvää pähkäilyä :)
Kyllä noissa jutuissa vaan aina kauppias voittaa :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Luulen että juuri siihen kauppias pyrkiikin ;). Ei ole kuluttajapoloisella mahdollisuutta...