10.8.2011

Äänihierontaa


Tänään kävin äänihieronnassa. Se ei ole ääniaalloilla tehtävää hierontaa, vaan ihan sormin suoritettavaa manipulaatiota ja möyhennystä, joka keskittyy äänen tuottamiseen liittyviin niveliin ja kudoksiin. Hoitoa suositellaan erityisesti laulajille ja puhujille, kaikille sellaisille jotka käyttävät ääntään työkseen tai haluavat parantaa äänentuottoaan.

Mutta hoito sopii tietysti myös kaltaisilleni ihmisille, jotka eivät niin välitä siitä äänentuotosta, vaan ovat ennemminkin huolestuneita siitä ettei veri enää kulje ihan ylös asti kun purentalihakset ja kallonpohjan lihakset ovat niin jökissä. Tavan hieroja osaa kyllä möyhiä hartioita ja niskaa, mutta kaulaan tai leukaan ei yleensä kosketa.

Nyt sain oikein kunnollista täsmähoitoa vaivaani! Hieroja käsitteli ensin lyhyesti selkäni ja siirtyi sitten rintakehän kautta ongelma-alueelle eli niskaan ja leukaan. Purentalihaksia hierottiin sekä ulko- että sisäpuolelta, eli välillä minulla oli hoitajan (hanskoilla suojatut) sormet suussani. Sain myös purra hänen peukaloitaan, mikä oli perin vinkeää.

Tuntui kuulkaa hyvältä (se hieronta, ei se pureminen niinkään). Makeasti kipeää teki välillä, kun paikat ovat tosiaan jumissa, mutta se ei haittaa. Ensi viikolla uudestaan!

7 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Pitäisköhän munkin kokeilla... :) Kerro toki lisää kirjeessä!

Sari kirjoitti...

Tuota pitäisi kokeilla, kun itselläkin on aina hartiat ihan jumissa ja välillä tuntuu, että puhuminenkin menee jumiin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mustikkamaa: juuri enempää tuosta ei tällä erää ole kerrottavana, mutta ehkä keksin kirjeeseen jotain paljastuksia kuitenkin :D.

Sari: suosittelen, jos kerran puhekin tuntuu jo jumittuvan O_o.

Mustikkamaa kirjoitti...

Niceee, nyt en malta odottaa. PALJASTUKSIA!!! Huuuuu ;))!

Hehkuvainen kirjoitti...

Voi ei, taisin lupailla liikoja... No, olin mää siellä hieronnassa yläosattomissa! O_o :D

Mustikkamaa kirjoitti...

Uuh ;D. Nou hätä, kunhan kirje joskus saapuu niin makes me happy :).

Hehkuvainen kirjoitti...

Eiköhän se joskus tule :).