2.7.2011

Siivousta


On niin hiki etten jaksa kirjoittaa. Mutten jaksa kyllä oikein muutakaan. Onneksi ei tarvitsekaan.

Minua on viime aikoina hiukan harmittanut se, miten paljon vietän aikaa koneella. Eihän siinä mitään, jos tekisin jotain edes lähes viisasta, mutta kun aikaa menee ihan typeräänkin. Sellaista aivotonta surffaustakin tarvitsee toisinaan, mutta nyt luulen saaneeni yliannostuksen. Katselen käsityö- ja askartelublogeja kateellisena ja mietin että miten ihmeessä ihmiset ehtivät tehdä kaikenlaista. Varmaankin siksi, etteivät ihan niin taajaan selaile aivottomana nettiä...

Muistan vielä ajan, kun avasin koneen tehdäkseni sillä jotain tiettyä; menin nettiin kun halusin lähettää sähköpostia, maksaa laskun verkkopankissa tai tarkistaa vaikkapa museon aukioloajat. Kun olin tehtäväni tehnyt, suljin koneen. Nyt avaan koneen ja mietin mitä sillä nyt tekisin kun olen sen avannut. Ja sitten jumiudun koneelle bittivirtojen vietäväksi.

Nyt -vihdoinkin- on tehtävä jotain! Ryhtiliike! Olen suunnitellut sitä jo jonkin aikaa, mutta nyt aion oikeasti toteuttaa suunnitelmani.

Ensimmäisenä siivosin Google readerini. Yritin tosissani katsoa, että tilauksessa olisi vain niitä blogeja ja sivustoja, joita ihan oikeasti luen. Tuntui hiukan hankalalta karsia listaa, kun on olemassa niin paljon hienoja sivustoja seurattavaksi, mutta olin raaka. Jos en koskaan kommentoi blogia (enkä luekaan niin kovin tarkasti) tai katson sivulta vain kuvat (vaikka pääasia olisi teksti), niin voinen jättää seuraamisen niille jotka ovat suuremmin kiinnostuneet. Toivon, että jatkossa voin käyttää aikani järkevämmin oikeasti aktiivisen listan parissa.

Lisäksi koitan huijata itseäni eräänlaisella pikavalintasysteemillä yksinkertaisempaan ja nopeampaan surffailuun. Oikeasti en ole siis mitenkään rajoittanut nettisaatavuuksiani, olen vain säätänyt niin etten ehkä/toivottavasti jää niin helposti surffailemaan täysin päättömästi. Voi olla ettei yritys onnistu, mutta yritänpä silti. (Ja tunsin itseni melkoiseksi Uuno Turhapuroksi kun käytin niin paljon aikaa tähän säätöön. Uunohan on tunnettu siitä että hän näkee hirveästi vaivaa välttyäkseen joltakin puuhalta, jonka tekemiseen lopulta menisi vähemmän vaivaa kuin siihen säätämiseen.)

Kaiken kukkuraksi olen saanut megadataajamieheni mukaan tähän "nyt loppuu se koneella jahkailu" -kampanjaan. Tekee ihan hyvää, jos välillä voimme kysyä toisiltamme "teetkö koneella nyt jotain fiksua/tärkeää" ja patistaa sitten vaikka kirjan tai lautapelin pariin jos vastaus on "en oikeastaan".

Ei kommentteja: