30.5.2011

Näin se alkaa


Ensimmäinen lomapäivä on ollut puuhakas. Kävin työ- ja elinkeinotoimistossa (on siinäkin nimi) ilmoittautumassa työttömäksi työnhakijaksi. En siksi että saisin nyt rahaa tai työtä, vaan siksi että olisin "työmarkkinoiden käytettävissä" ja voisin ehkä joskus tulevaisuudessa saada tukirahaa. Toimistossa oli aamulla vain kolmen vartin jono, ja minut otti vastaan hauska nuori mies jolla oli tismalleen sama koulutus kuin minulla. Vieläpä samasta koulusta.

En istunut jonottamassa, vaan ehdin omaa vuoroa odottaessa käydä sekä pankissa viemässä stipendirahan tililleni että Sokoksella katsomassa lankoja. Lankoja en ehkä ostakaan, vaan löysin lahjakorteille muuta käyttöä. Siitä myöhemmin ehkä lisää.

Olen vähän siistinyt kotona paikkoja viikonlopun vieraiden jäljiltä. Sisko oli miehensä kanssa kyllä siististi, mutta astian- ja pyykinpesukoneen pyörityksen lisäksi piti vieraspatjat roudata takaisin vinttiin. Minusta tosin oli aika hauskaa, kun olohuoneen lattialla oli patjat pehmusteena. Sitä voisi harrastaa useamminkin. Jos ei jaksa edes röhnöttää sohvalla epäryhdikkäästi, voisi valua mukavasti lattialle levyttämään. Jos äkillinen uupumus tai halu heittäytyä iskisi juuri olohuoneessa, voisi patjoille kellahtaa turvallisesti. Menisi kyllä ehkä elämä ihan matoiluksi. En kävelisi enää, kierisin vain.

Kävin tänään myös kosmetologilla, kun sain valmistujaislahjaksi toivomani kauheudenhoitolahjakortin. Oi oi, kyllä nyt olen taas hieno! En päivääkään ikäistäni vanhemman näköinen! Melkein jaksoi naurattaa tässä hiljattain kulmakarvojen väliin ilmestynyt punainen läikkäkin. Olen pinnistellyt niin ahkerasti koulun loppumetreillä että päästä on katkennut verisuoni.

Kohta lähden vielä käymään lauluharkoissa, koska keskiviikkona on keikka ja jotain siellä pitäisi osata laulaakin. Toivomme parempaa säätä, sillä kyseessä on käsittääkseni ulkoilmaesiintyminen. Vaan kaipa sitä sateessakin laulaa. Onnistuihan se Gene Kellyltäkin.

6 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Hih... Tuli vaan mieleen, että eikös tuolla hienosti nimetyssä paikassa sitten kaiken logiikan mukaan pitäisi ilmoittautua työ- ja elinkeinottomaksi...

Sari kirjoitti...

Onnittelut valmistumisesta! En ole viikonlopppuna lueskellut, joten jäi tuo edellinen postaus näkemättä oikeaan aikaan!
Töitä ja rahaa tulee kun niitä tarvitsee, nauti nyt lomasta!

Mimmu kirjoitti...

Sähän pääsit lyhyellä jonottamisella työkkärissä. Mä olin tänään jonossa reilut 1h 15min. Usko meinasi loppua heti alkuunsa, sillä näytöllä oli numero 51 ja mun lapussa komeili 105. En kuitenkaan uskaltanut lähteä mihinkään kauppaan, sillä täällä työkkäri on pienen matkan päässä mistään järkevästä ja toisekseen välillä numerot juoksivat silmissä. Mutta nyt sekin asia on hoidettu.

Mä en olekkaa koskaan päässyt kokemaan kosmetologin hoitoa. Pitäisi varmaan. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: aikaisemmin olisi sitten vissiin pitänyt ilmoittautua työvoimattomaksi ;D.

Sari: kiitokset onnitteluista! Eipä täällä kuule haittaa vaikka kommentoisi vähän vanhempiakin postauksia :).

Mimmu: hyvä sinä! Työkkäriin ja Kelaan mennessä pitäisi aina ottaa mukaan jotain luettavaa. Tai vaikka käsityö tai muuta askarreltavaa. Saisi ajan kulumaan paremmin. Suosittelen lämpimästi kosmetologilla käyntiä, se on tarpeellista hemmotteluhömppää!

Omppu kirjoitti...

Onnitteluja valmistumisen johdosta minultakin! Ja minulla on lähestulkoon aina repussa sekä kirja että käsityö kaiken varalta, sekä erityisesti Kelassa, työkkärissä ja terveyskeskuksessa. Aina voi joutua jonottamaan pitkäänkin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Olet hyvin varautunut! :)