24.5.2011

Eloisia kuvia


Huh! Monta tuntia piti elokuvateatterissa istua, mutta tulihan ne liput käytettyä! Ja nämä nähtiin:

Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä (3D)

Ei jaksanut sytyttää, ikävä kyllä. Pidin hurjan kovasti sarjan ensimmäisestä ja toisesta elokuvasta, ja niissä tulikin sitten nähtyä ja koettua jo lähes kaikki jännä. Olen oikeastaan yllättynyt siitä, kuinka tylsä elokuva Vierailla vesillä oli.

Johnny Depp on loistava Jack Sparrow, mutta kyllä se loistavuus nähtiin edellisissä pätkissä, tämä tuntuu vain kehittymättömältä toistolta. Depp on sanonut, että voisi heilua kapteenin kuteissa vielä pitkään, mutta toivon ettei hän sitä tee. Harva hahmo voi jatkaa vuodesta toiseen samanlaisena, eikä hiukan sekava toikkarointi jaksa huvittaa minua enää. Tämä on selvästi yhden hahmon varaan rakennettu elokuva, eikä homma toimi.

Siinä missä Mustan helmen kirous oli musiikillisesti hemmetin hieno, tässä yritetään vain lämmitellä niillä vanhoilla tulilla. Tuntuu siltä, että elokuvan musiikkia on tehty tyylillä "laitetaan tähän jotain pilipalia ja muka-hienoa ja sitten tunnarin pätkä että kaikki tietää mistä elokuvasta on kyse ja sitten aloitetaan taas mitäänsanomaton kilkutus ja sitten taas pieni tunnarin pätkä kun se on niin HYVÄ".

Vitsit eivät naurattaneet, elokuva ei koskettanut. Lisäksi olen lopen kyllästynyt Penélope Cruzin aksenttiin. Anteeksi vain.

Thor (3D)

Oikein positiivinen yllätys. Lonkeropiirakasta löydätte kattavan arvostelun, joka paneutuu myös elokuvan sarjakuva-alkuperään, mistä minä en tiedä mitään. Minä voin antaa vain mistään tietämättömän arvion, ja se on tämä: Thor on silmiä hivelevä, viihdyttävä ja hassusti lämminhenkinen elokuva.

Silmiä hivelevät paitsi päänäyttelijän jumalaiset (heh heh) lihakset, myös Asgardin näkymät. Näyttelijät ovat rooleihinsa sopivia, erityisen kiva oli katsella Chris Hemsworthin suoritusta Thorina. Eikä vain niiden lihasten takia.

Suosittelen lämpimästi kaikille vanhojen jumaltarujen ystäville, viihdyttävää elokuvaa kaipaaville ja sarjakuvien lukijoille.

Source Code

Vaikka Thor oli hyvä, rankkaan silti Source Coden tämän kolmikon ykköseksi. Se vie voiton, vaikka en ymmärtänyt sitä ihan täysin. Minulla ja miehellä oli hyvinkin eriävät mielipiteet siitä, mitä elokuvassa lopulta tapahtui ja kuinka se päättyi. Toisaalta inhoan sellaista hämäryyttä, toisaalta pidän joistakin elokuvista juuri siksi että ne ovat minua ovelampia.

Jake Gyllenhaal ei kuulu suosikkeihini, mutta tässä hän on mies paikallaan. Hänen päivänsä murmelina on hirmu jännittävää seurattavaa! Ei nukuttanut lainkaan, toisin kuin Deppin merirosvoilu. Mikään ei ärsyttänyt eikä häirinnyt, vaan kaikki oli jotenkin luontevaa (niin luontevaa ja luonnollista kuin aikahyppely nyt voi olla). Elokuva etenee vauhdilla, mutta tarjoaa myös sopivasti hengähdyshetkiä.

Hyvä scifitrilleri, käykää katsomassa jos suinkin ennätätte. Jos voitte, katsokaa seurassa, niin on sitten joku jonka kanssa väitellä siitä kuinka elokuva loppui.

2 kommenttia:

jammie kirjoitti...

Kuvailit juuri täydellisesti kaikki ennakko-odotukseni uutta Piratesia kohtaan. Kiitos, nyt ei tarvitse itse mennä toteamaan heittäneensä rahat hukkaan!

(Olen täällä jo pitkään lueskellut pohdintojasi ja tykännyt kovasti :))

Hehkuvainen kirjoitti...

No mutta. Kannattaahan tuo katsoa - joskin ehkä vasta DVD:ltä tai jostain.

Kiva kun jätit kommentin, toivottavasti seuraat jatkossakin :).