22.4.2011

Yrttitarha


Tänä vuonna en laittanut ruohoa kasvamaan pääsiäiseksi, mutta vihreää on muutenkin, sillä kylvämäni yrtit ovat itäneet. Kasvun ihme!


Tomaatit ja basilikat ovat kasvaneet reippaasti, oregano ja sitruunamelissa heikommin. Basilikasta saa pian jo satoakin, tomaattia pitää odotella pitkään. Oreganon ja sitruunamelissan henkiinjääminen on epävarmaa, mutta toivotaan parasta.

Tämä on ihan ensimmäinen kerta, kun kotikasvattelen yrttejä siemenistä. Note to self: kylvä ensi kerralla harvempaan. Enpä arvannut, että basilikan siemenistä itää noin 100 prosenttia ja harventaminen on oikeasti tarpeen. Eteläikkunalla on nyt monta ruukullista pikkuruisia taimia, joiden kasvua on hauska seurata.

4 kommenttia:

Yamaba kirjoitti...

Mukava katsoa kun jaksat tehdä koko ajan jotain. Kasvattelin minäkin ennen tuolla tavalla kaikenlaista; työt haittaa nykyään sellaista, mistä pitäisi pitää hyvää huolta jatkuvasti.

Teillä on hyvän näköistä laattalattiaa. Koska nuo on noin suuria laattoja, ja sileäpintaisia, ne eivät liene pesuhuoneessa, vaan kuivin jaloin käveltävässä tilassa. Niiden päällä on hyvä tehdä multahommia.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mukava kun jaksat kommentoida tekemisiäni :).

Kuvassa näkyy keittiön laatoitusta. Sen alla on lattialämmitys, joten mukavaa on. Täällä tehdään paljon asioita lattialla :).

Alitsa kirjoitti...

Ihanaa, taimia! :) Kiitos basilikojen harventamisesta, meillä harvennukset kasvavat oikein hyvin! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Voi, mukavaa kuulla että siellä kasvu jatkuu :).