29.4.2011

Työn iloja


Jälleen yksi työharjoitteluviikko takana. Varsin jännittävää ja opettavaista on ollut. Kivaakin. Tänään ehdimme katsella hiukan kuninkaallisia häitä muun puuhastelun ohella. Yleensä kuitenkin teen ihan järkeviä hommia ja olen ahkera (tai kuten pomoni sanoi: "niin ahkera ettei tarttis ollakaan").

Koska olen luonteeltani melko utelias, minusta on oikeastaan aika jännää tarkastella ihmisten (=yritysten) tilejä ja kuitteja. Pelkästään paperikasan perusteella voi saada selville yllättävän paljon - joskin useimmiten työssä saa olla melkoinen salapoliisi että saisi selville edes välttämättömät tiedot.

Ihmiset eivät nimittäin aina ole kovinkaan säntillisiä papereittensa järjestelijöitä. Menokuitit saattavat olla erittäin hyvässä järjestyksessä, mutta sitten kaikki tulotositteet puuttuvat. Tiliotteelta näkyy että tuloja on, mutta mistä ne ovat tulleet, siitä ei ole mitään selvitystä. No, ei auta kuin soitella perään.

Joskus taas kuitteja on hiukan liikaakin. Kaikenlaista vippaskonstia yritetään aina välillä, ja "menee firman piikkiin" tuntuukin olevan yleinen hokema yrittäjillä. Yksi yritti ujuttaa ostamansa lisäravinteet firman kuluksi. Ei mennyt läpi. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tehdyt taksimatkat eivät myöskään kovinkaan monella ole yritystoiminnan kannalta välttämätöntä menoa. Turha yrittää, kyllä minä syynään jokaisen lipun ja lapun.

Joskus taas asiakas tuntuu olevan aivan kuutamolla omista jutuistaan. Tämän viikon ehdoton voittaja oli tyyppi, joka oli maksanut yhden laskuistaan kolmesti. Ensin perintälaskun korkoineen, sitten muistutuslaskun ja sitten alkuperäisen laskun - ja tässä järjestyksessä. *silmien pyörittelyä*

Ensi viikolla onkin sitten näyttökeskustelu. Opettaja tulee kyselemään että mitäs sitä on oikein tehty ja miten siitä tekemisestä on selvitty. Toivotaan, että kaikki menee kerralla mukavasti.

8 kommenttia:

Ipo kirjoitti...

Uskon, että näyttökeskustelu menee loistavasti!

Hauskaa vappua! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Eiköhän se tosiaan ihan sujuvasti mene :). Hauskaa vappua sinullekin!

Mustikkamaa kirjoitti...

Mun opettaja pölähti eilen harjoittelupaikalla käymään. Pomot kovasti kehuivat kuinka hyvin on menny :). Näyttökoe tulee olemaan ihan älytön juttu, sellainen että tuli heti mieleen "I can do better..."! Eli: pitää jonkun koneen loppupäässä pakata valmiita tuotteita pahvilaatikkoon ja teipata ne kiinni, mahdollisesti koota niistä joku fiksu pino. Gee, olisin kyllä halunnut näyttää, että osaan jotain haastavampaa, kuten taittaa jonkun tuotteen tai kuntoonlaittaa liimakoneen! No, katsotaan. Sori kun kirjeen kanssa taas kestää :( :(. Hyvää vappua! t:Hennaväripää

Yamaba kirjoitti...

En ihmettele sitä kolmeen kertaan laskunsa maksanutta. Niitä on kertynyt minullekin joskus parin kuukauden pino, johon ei ole joutanut koskemaan ollenkaan. Sitten sen kasan käy jossain välissä nopeasti lävitse päällimmäisestä aloittaen. Sihteerini on niin kamalan laiska, ettei häntä edes ole olemassa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mustikkamaa: hyvä sinä, hienosti menee :). Vähän hoopolta kyllä kuulostaa toi sun näyttö, mitenkähän toi nyt mitenkään todistaa sun osaamistas... O_o

Yamaba: onpa tosiaan laiska sihteeri! Varmaan erottaisit, jos se olisi olemassa!

Sari kirjoitti...

Sinun hommissasi uteliaisuudesta todella on hyötyä. Olen itsekin tehnyt kirjanpitoja ja pidän työtä ihan mielekkäänä. Nyt on kyllä toisenlaiset hommat.
Onnea näyttöön, se menee varmasti hienosti!

Johanna kirjoitti...

Tuo ihmisten asioiden katseleminen ja selvittäminen onkin minun mielestäni kirjanpidossa se hauskin asia :D Muuten koko homma on täysin hepreaa :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Sari: kiitos tsempistä! :)

Johanna: kyllä se välillä tuntuu aika heprealta, vaikka kohta pitäisi muka olla valmis merkonomi ja ihan oikeisiin töihin kykenevä... :/ Mutta töissähän sitä sitten oppii ;).