14.4.2011

Tukka-askartelua


Tunnustan: eilen ostin jotain ihan turhaa, vaikka olen luvannut olla ostamatta.

Minulla on jo kymmenen vuoden ajan ollut pitkä ja punainen tukka, ja olen jo pitkään kaivannut jotain vaihtelua. Koko pituudesta en luovu, vaikka leikin välillä ajatuksella ihan lyhyestä tukasta. Punainen värikin tuntuu edelleen hyvältä (vaikka välillä mietinkin paluuta ihan luonnolliseen väriini), joten ajattelin vaaleiden raitojen tuovan kaivattua raikkautta.

Luokkatoverini olivat taannoin kauhuissaan kuullessaan että olin antanut miehen tasata latvojani. He saisivat slaagin jos kuulisivat että annoin miehen eilen sekä lyhentää tukkaani että levittää ostamani raita-aineen.

Miestä ei pidä syyttää siitä, ettei tulos ole ihan toivotunlainen. Tekniikka oli kohdallaan, aineen annostus vain oli väärä (enpä minäkään oikeammin olisi sitä osannut tehdä, tämä oli ihan puhdas testi). Ja se tulos: raitaa saa oikein hakemalla hakea. Pientä elävyyttä värissä on, mutta sitä on hennassa aina luonnostaankin jonkin verran. Olisi siis pitänyt laittaa reilumpia könttejä sitä mömmöä, jotta olisi saanut ihan näkyvät raidat.

Niin paitsi että yhdessä paikassa kyllä näkyy: keskellä kupolia justiinsa jakauksen kohdalla vaalennusainetta ei sitten mennyt ihan tyveen asti, vaan mies teki minulle näkyvimmälle paikalle oikein hienorajaisen sentin mittaisen juurikasvun. No, kerrankos sitä ekakertalainen. Nyt onkin sitten meneillään päälaen värjääminen uudestaan hennalla, josko se vähän häivyttäisi rajaa. Voi myös olla että tukastani tulee vihreä tai jotain muuta jännää.

Ja mitä tästä turhuudesta opin? Jos se ei ole rikki, sitä ei kannata korjata. Parempi vain pysyä älyttömän kivassa punaisessa värissä. Voihan sitä kymmenen vuoden päästä uskaltautua taas kokeilemaan jotain uutta.

PS. En lintsaa töistä tukan värjäyksen vuoksi. Minulla on tämä viikko lomaa.

4 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Ei kannata yhdistellä normaalia tukkaväriä (kuten vaalennusainetta) hennan kanssa! ALERT! ALERT! Kannattaa olla vähintäänkin muutama viikko välissä. Ja jos on vuosikaudet käyttänyt hennaa, niin normivärit ei kuulemma välttämättä toimi viikkojen tauon jälkeenkään - ainakaan tulos ei ole se mitä toivoi.

Hehkuvainen kirjoitti...

Juu, niinhän noissa aineissa aina sanotaan (ettei saa sekakäyttää hennan kanssa). Olen kymmenen hennavuoden aikana ehkä kolmesti kumonnut tätä kieltoa. Ainoa ongelma on ollut, ettei teollinen väri kertakaikkiaan pysy päässä. Hennaan olen aina palannut, kun se näyttää pysyvän.

Vaalennusaine pelitti ihan odotetusti niskaan sijoitetussa koetupsussa, ei mitään yllätyksiä siis senkään suhteen (joskin muualle päähän olisi siis voinut tehdä samanmoisia tupsuja). Ja tämänpäiväinen hennaus tuotti myös ihan odotetun tuloksen.

En silti välttämättä suosittele kokeilemaan sekakäyttöä, vaikka itsellä onkin mennyt ihan hyvin.

pilami kirjoitti...

Mä olen kerran kokeillut raitoja - äiti laittoi raidat ja kun sitä ainetta jäi, niin tökötti loput just tyveen. Lopputulos oli sitten parin sentin vaalea juurikasvu muuten tummassa pehkossa. Ööh, sanoisinko, että järkytyin. Ei muuta kuin ostamaan uusi hiusväri kaupasta, mikä johti siihen lopputulemaan, että samalla rahalla olisi jo ammattilainenkin melkein ne raidat laittanut. Yhdet sukujuhlat piti niillä raidoilla mennä. Taisin laittaa pannan päähän.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ups! No, elämä on :).