25.3.2011

Pari kuvaa


Blogimaailmassa on jo pitkään liikkunut "kuva päivässä" -idea. Innokkaat valokuvauksen harrastajat ovat osallistuneet hurjaan haasteeseen, jossa ainakin vuoden verran julkaistaisiin kuva päivässä. Toteutukset ovat olleet vaihtelevia ja yksilöllisiä, mutta aina niitä on ollut yhtäläisen hauska seurata sivusta. Omalla kohdalla on kuitenkin tuntunut jo lähtökohtaisesti liian hankalalta niin tiukkatahtinen postailu.

Mies kuitenkin heitti tuossa taannoin ilmoille idean siitä, että perustettaisiinkin yhteinen kuvablogi. Kuva päivässä, kyllä, mutta omalle kohdalle nakki naksahtaisi vain joka toinen päivä. Ei enää ollenkaan niin paha, sitä paitsi kanssabloggaaja ja -kuvaaja piiskaa kannustaa ottamaan kuvia silloin kun yksin tehdessä saattaisi helposti luistaa hommasta.

Ideana on kuvata enemmän. Kuvaamistahan ei opi jos sitä ei tee, ja hyviä kuvia saa vain kun ottaa joukkoon aina sen sata vähän huonompaa. Tavoitteena on nähdä kuvattavaa kaikkialla, löytää uusia ideoita arkielämästä. Mikään asia, tilanne tai esine ei ole liian pieni tai jotenkin tyhmä kuvattavaksi. Joskus saa loisto-otoksen, joskus pitää vain kestää se ällötys, joka syntyy surkean kuvan julkaisemisesta.

Emme rajoita luovuuttamme turhilla säännöillä. Saamme muokata kuviamme mielinmäärin, eikä kuvan tarvitse olla julkaisupäivänä otettu. Sellainen raja kuitenkin on, että yli viikon vanhaa kuvaa ei saa julkaista - kuvia ei siis voi ottaa mielin määrin varastoon, ettekä myöskään tule näkemään blogissa mitään joskus jouluna 1995 otettuja kuvia.

Valokuvaus on välineurheilua, jos siitä haluaa tehdä sellaista. Minä kuvaan pienellä pokkarilla (Canonin Digital IXUS 80 IS) ja miehellä on käytössään hirmuinen digijärkkäri (Olympus usealla eri putkella). Blogi ei ole kilpakenttä: tarkoitus ei ole vertailla että kumpi saa otettua parempia kuvia (on selvää, ettei pokkarini yllä teknisesti samanlaisiin suorituksiin kuin järkkäri).

Tarkoituksena on pitää hauskaa, syventää yhteistä harrastusta ja lennättää vähän mielikuvitusta.

Siispä, arvon naiset ja herrat,
Hehku ja Hese ylpeinä esittävät: Pari kuvaa.

8 kommenttia:

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Oi, mitä kuvia -> Seurantaan!

Elegia kirjoitti...

Hieno idea, tykkään kovasti noista kuva päivässä -blogeista! Yritin itsekin pitää sellaista (pariinkin otteeseen), mutta aika pian aloin lipsua ;)

Mutta teidän projektia seuraan innolla!

Nan kirjoitti...

Kiva idea, seuraan :)

Korppisusi kirjoitti...

Jeeee, tosi hyvä idea! Me aloitimme myös yhteisen blogin :) Hämmentävää sinänsä, aika samoihin aikoihin varmaan tuli idea. Meidän teema tosin on vaan yleinen nörtteily. Osoite on http://lonkeropiirakka.blogspot.com/

Tanja kirjoitti...

Pisitn uuden bloginkin seurantaan. Ihanaa, valokuviin ei kyllästy koskaan!!

Hehkuvainen kirjoitti...

Jee, kiva kiva, tervetuloa seuraamaan kuvailujamme :)! Kommentit ovat myös oikein tervetulleita.

Korppisusi: mikä sattuma O_o! :)

Alitsa kirjoitti...

Jee, uusi blogi tälläkin suunnalla! Eikun seurantaan! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

"Onko sinulla koskaan sellainen olo että sinua seurataan...?" On ;D.