13.1.2011

Huh helpotusta


Sain työharjoittelupaikan! 32. kerta toden sanoi! Tänään lyötiin kättä päälle, maanantaina allekirjoitetaan harjoittelusopimus. Hiihtoloman jälkeen pitäisikin sitten viettää koko loppukevät (maalis-huhti-touko) tiukasti tilitoimiston ihmeisiin perehtyen. Tästä hakurumbasta haluan jäävän omaan päähäni seuraavat ohjeet:

1) aloita ajoissa. Jos työharjoittelu alkaa maaliskuussa, ei ole ollenkaan liian aikaista aloittaa paikan etsiminen jo lokakuussa.

2) ota muiden paikkavinkit huomioon. Olisin voinut säästyä muutamalta hudilta, jos olisin heti tarttunut opettajan antamaan täkyyn. Se, että tiedät 50 muun ihmisen hakevan samaa paikkaa, ei saa lannistaa!

3) hae itse. Ei niitä paikkoja tarjottimella tuoda, itse pitää etsiä. Kovasti.

4) käytä puhelinta. Sain paikan suuresti siitä syystä, että soitin suoraan työnantajalle, enkä vain lähettänyt avointa hakemusta sähköpostilla. Useammassa paikassa kehuttiin reippaaksi ja aloitekykyiseksi, kun lähestyin puhelimitse. Jos hakemuksen saa lähettää, sen perään pitää soittaa.

5) älä anna periksi.

10 kommenttia:

Samma kirjoitti...

Onnea!

Nan kirjoitti...

Onnea! Mahtava asia :) Nuo luettelemasi asiat ovat tosi hyviä vinkkejä työnhakuun.

Sari kirjoitti...

Onnittelut harjoittelupaikasta!

Salla kirjoitti...

Jei!

Yamaba kirjoitti...

Hyvät ohjeet. Ja hauskaa harjoittelua.

Mie taas kirjoitti...

Jes, hienoa, että tärppäsi! :D Hyvät ohjeet, laita ne johonkin talteen, jotta voit myöhemmin käyttää niitä myös/tarjota jollekin toisellekin!

Hanni kirjoitti...

Hieno juttu! Onnea täältäkin!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista :)!

Koulua on vielä kuusi viikkoa, harjoittelu alkaa sitten hiihtoloman jälkeen. Ja tässähän nämä ohjeet ovat hyvässä tallessa kaikkien nähdä ;).

Alitsa kirjoitti...

Todellinen työvoitto! Loistava ja sitkeä suoritus, onnittelut!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos :). Tänään allekirjoitettiin harjoittelusopimus, niin että nyt voinkin sitten siltä osin vain olla ja iloita paikasta :).