25.11.2010

Kana on vuoden kasvis


Koulun kasvisruoassa oli tänään käytetty kanalientä. Ainesosaluettelossa oli lisäyksenä, että kyseessä on liemi jossa on keitetty kanan luita. Ilmoitin asiasta ravintolapäällikölle. Hän tuijotti ensin hetken epäuskoisena ainelistaa ja kertoi sitten puhuvansa kokin kanssa. Syytä olisi. Ehkä huomenna on tarjolla HK:n sinistä, sehän on tunnetusti Suomen suosituin vihannes...?

(Ja ei, en olisi kuollut jos olisin syönyt kanalientä. Tämä on periaatekysymys. Kasvisruokana tarjoillussa ruoassa ei tosiaankaan kuulu olla eläimiä tai niiden luumehuja.)

7 kommenttia:

Kuutar kirjoitti...

Mulle kävi samanlainen tapaus viime keväänä Stockan valmisruuan kanssa. Siellä on siis kotiruokatiski, jossa on valmiiksi pakattuna liharuokaa ja usein myös kasvisruokaa joka on tehty paikanpäällä.

Kun etsin kerran lounaaksi sopivaa kasvisruokaa, oli hyllyssä kasvispasta, jossa oli muuten tosi hyvät ainekset, mutta siinä oli myös kanalientä, juuri niistä luista keitettyä. Annoin sitten siitä palautetta keittiöväelle ja lupasivat viedä palautteen eteenpäin, he kun vain tekevät ruuan heille määrätyillä resepteillä.

Mie taas kirjoitti...

Eikä! :D Kuulostaa vähän samalta, kun rakkaassa Saapasmaassa pyysi ravintolassa "jotain, mikä ei sisällä lihaa" ja he ensin tarjosivat jotain kanaruokaa ja sen jälkeen jotain missä olisi ollut kinkkua... :P

Salla kirjoitti...

Hih! Mutta onhan kaupoissakin (eri osastoilla kun on niitä kylttejä) kyltit: "LIHA" ja "KANA".
Eli "kuuuuuka oli taas oikeassa..."
kana ei ole lihaa...

Nimim. luolamies =D

Hanni kirjoitti...

Mun kaverin viiskymppisissä tarjoiltiin borch-keiton nakki- ja kasvisversiota erikseen, koska tiedettiin että juhlavieraissa oli kasvissyöjiä. Siinä kasvisversiossa oli pekonia :) Tulihan siitä siten maukkaampaa, sellaista kivan savun makuista.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kuutar: no aika erikoista! Hyvä kun annoit palautetta, toivottavasti asialle on tehty jotain (oletko tarkkaillut juttua?).

Sie taas: hmph. Niinpä niin. Siinä taas yksi syy siihen miksi en matkustele innokkaasti...

Salla: kana on eläin. Minä en syö eläimiä. (Paitsi eläinalkioita elikkäs munia kyllä syön.)

Hanni: no voi jessus. Pidän kyllä savun hajusta/mausta, mutta ihan se ei riitä siihen, että söisin pekonikeittoa. Kyllä ovat jotkut ihmiset sitten ajattelemattomia törppöjä! (Kiva haukkua tällä tavalla sun kaveris tai ainakin sen kokki.)

Miisa kirjoitti...

Tosi usein törmää siihen että kasvisruokana tarjoillaan kalaa, mutta aiemmin en oo törmänny siihen että ois tarjottu kanaa.

Monissa paikoissa käytetään kyllä eläinperäsiä rasvoja paistamiseen ja saakin olla tarkkana mitä syö :)

Elämä on helpompaa kun on tällänen semisekasyöjä (siis nykyään syön ite kalaa ja kanaa), joskus aikoinaan tappelin koulussa melko kauan että sinne saatiin vegaanista ruokaa ja sillonkin mulle yritettiin tajota esim. kasvispyöryköitä missä oli kananmunaa ja leipäpöydässä oli voita yms.

Hehkuvainen kirjoitti...

Vegaanilla varmasti onkin hankalaa. Itse syön kuitenkin kananmunia ja maitotuotteita, eli ei tarvitse olla niin tarkkana. En kyllä voi ymmärtää miten kala/kana voi olla jonkun mielestä kasvisruokaa... *rolleyes*