24.11.2010

Bussissa nähtyä


Näin äsken bussissa äidin, joka juotti vaunuissa tököttävälle (ei voi sanoa istuvalle, koska toukka oli topattu niin kovasti ja vällyjen välistä pilkotti vain pieni naama) jälkikasvulleen keltaista Jaffaa. En tiedä teistä, mutta minusta siinä oli jotain häiritsevää. Mielestäni limppari ei ole hampaattomien taaperoiden juoma. Tai ehkä olen vain missannut sen suuren uutisen, että nykyään hiilihapotettuja sokerilitkuja suositellaan imeväisikäisille. Enhän minä mitään lasten kasvatuksesta tiedä.

11 kommenttia:

Miisa kirjoitti...

Oikeestiko?

Oon mä joskus kuullu täälläsistä vanhemmista ennenkin (ja sellasista jotka on juottanu lapsilleen tuttipullosta kahvia/kaljaa/muuta niille kuulumatonta), mutta oon jotenkin kuvitellut että kyseessä olis vaan jotain keksittyjä juttuja.

Musta se on ihan tarpeeks häiritsevää että jotkut vanhemmat juottaa lapsilleen mehua tuttipullosta, saatika sit jotain limua.

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Tvstä tuli joskus se dokumentti maailman lihavimmasta miehestä. Siinä näytettiin myös tämän lapsia, ja yhdellä taisi olla jo omakin lapsi sylissä. Semmoinen toukka-asteinen pötkylä kanssa. Meinasin tiputtaa silmät päästä, kun yhdessä kohtaa äiti syötti tälle mini-ihmisille HAMPURILAISTA. Muksu näytti olevan juuri ja juuri siinä iässä, että kiinteää edes maistelee, ja mihin päätyy tämä...oh america..

Hehkuvainen kirjoitti...

Miisa: se ei ole vain legendaa, tällaista näkee O__o.

Kukkahattuneiti: kuulostaa kovin tutulta tapaukselta. En muista nähneeni dokumenttia, mutta siitä varmaan minulle kerrottiin. Ja niin, aika järkyttävää. Ja yököttävää.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ainakaan hampaat mene jos ei niitä vielä ole.

Hanniina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Hanniina kirjoitti...

Poista kommentti kohdasta Naisen logiikkaa

Blogger Hanniina sanoi...

Typotin, sitten vaan uutta pukeen. :)

Nii - tunnetustihan jalostettu sokeri on suurin piirtein ainoa ns. ravintoaine, jota ihminen ei tarvitse mihinkään eikä sitten yhtään. (Marjat ja hedelmät sisältävät taatusti kaikki tarvittavat sokerit.) Ja kaiken maailman "terveelliset" light-mömmöt ovat ruokosokeria puolillaan! Sitten ihmetellään, kun kansa elää rasvattomalla keinoruoalla ja lihoo vaan. :P

Saoka kirjoitti...

Minä näin joskus linja-autossa nuoren äidin, joka nosti muksunsa sellaisessa kantokopassa siihen viereiselle istuimelle ja kaivoi esille pussillisen pehmeitä hedelmäkarkkeja. Söi ite ja antoi lapselle puolikkaita karkkeja, kun kokonainen ei olis vissiin mahtunu suuhun. Se oli siis minusta niin pieni lapsi vielä, ettei se olisi edes älynnyt olla vailla niitä karkkeja!

Joskus kans iletti, kun yksi tuttu tätyli syötti kourakaupalla tahmeita lakuja sellaiselle lapselle, joka hädintuskin osasi kävellä muutamia askelia ja kaatui, jos ei keskittynyt pysymään seisaallaan. Sillä oli sitten kädet ja naama ihan mustana ja tahmeana ja sitämyöten kaikki, mihin se koski.

Mie taas kirjoitti...

Ohhoh. :O

Ja minulla kun silmät pullistui päästä, kun oman jälkikasvun kanssa oltiin sairaalassa päivystyksessä (ihan lastenosastolla siis) ja siellä eräs äiti naukkaili jotain Mountain dew-tyyppistä litkua ja tarjosi sitä janoiselle 4-5 vuotiaalle lapselleen - vesipiste mukeineen olisi ollut puolen metrin päässä. :/

Hanni kirjoitti...

Auts! Mun muinaisen kokemukseni mukaan alle viisi-vuotiaat ei edes kykene maistamaan hiilihapotettuja juomia, koska ne kirvelee kurkkua. No, en tosin ole tuttipullosta juottanut muutenkaan kuin vettä, maitokin tuli tissistä :) Ja sitten ihmetellään, että lasten hampaat on taas huonossa kunnossa.. Mie taidan olla fossiili näissä lapsiasioissa.

Alitsa kirjoitti...

Meikäläinen oli pitkälle kouluikäinen kun ensimmäisen kerran tykkäsin limsasta. Silloinkin se oli parasta yön yli pöydällä seistyään niin että hiilihapot olivat häipyneet.

Itse olen nähnyt bussissa aikamoisia kasvatus-faileja, mutta tuommoista en. Vielä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tämä herättääkin keskustelua ja (kauhu)muistoja. Ja edelleen minua häiritsee sen naisen toiminta. Ihmeellisiä ovat ihmiset kyllä, ei voi muuta sanoa!