8.5.2010

Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos


Mutta en osaa selittää enkä käyttää seuraavia sanoja:

- implisiittinen
- etnografia
- retrospektiivi
- iteraatio
- nihilisti
- maareformi
- redundanssi
- totalitarismi
- didaktiikka
- entropia
- histogrammi
- vinjetti
- legaatio

Näin sivistymätön minä olen. Sanojen oikeat merkitykset osaan kyllä nopeasti googlettaa, joten niitä ei tarvitse minulle kertoa. Jos sinulla sen sijaan on jokin hauska tulkinta jostain edellä mainitusta sanasta, kerro ihmeessä! Ja tee toki kommenttiosioon lista sanoista joita sinä et osaa käyttää.

5 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Vinjetti on se laiva mikä menee Saksaan, retrospektiivi on selvästi auton peruutuspeili, maareformi menee samaan kategoriaan yläasteen Rikuttajan pakettipellon kanssa, legaatio on DElegaation vastakohta.

Liittynee jotenkin aiheeseen, kun mietin tässä yksi päivä, että jos sanan "anti" vastakohta on tavallaan "pro"; niin jos ANTIbiootit on meille hyödyllisiä ja auttaa terveyttä, kannattaako muka ostaa telkassa niin paljon mainostettuja PRObioottisia tuotteita? Eikös ne kaiken logiikan mukaan ole meille sitten haitaksi?

Hanni kirjoitti...

Heh, ainoastaan didaktiikka oli ihan selvää pässinlihaa, kun olen didaktiikan luennoilla istunut, ja jos legaatiosta jättäisi i:n pois, saisi musiikkitermin. Mutta nuo kaikki sanat on tosi käteviä käyttää melkein missä tahansa. Heittää keskustelun sekaan sopivasti retrospektiivistä histogrammia ja implisiittistä iteraatiota, niin johan kavereilta loksahtaa suut auki. Terveisin nainen, joka luuli vuosia, että nuudeli on eläin, eikä oikein vieläkään osaa määritellä, mitä tarkoittaa henkipatto.

Avaruushiiri kirjoitti...

Kuten tiedät, eivät tällaiset vaikeat sanat oikein ole minun heiniäni, mutta sen sanon, että tietämättömyys noiden sanojen merkityksestä on terveen merkki.

Ja Sallan kommentista häivähtää mieleeni wanha sanonta tuolta Ameriikan mailta - "If PRO is the opposite of CON, then what's the opposite of PROGRESS?"

Metta kirjoitti...

Noista sanoista vain entropiasta minulla on selkeä käsitys: entropia on sitä mikä syntyy itsestään. Sekavuutta. Ei järjesty maailma itsekseen, kyllä siihen tarvitaan jotain voimia. 'Auringon valo ja lämpö' oli se mitä biologianopettaja toivoi vastaukseksi. Muita sanoja en välittäisi selittää esim. kielitaidon kokeessa. Onneksi usein ei edes täydy.

Kaksi viimeistä on selkeästi niitä afrikkalaisia eläimiä, niitä oudon näköisiä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Salla: ihanaa, sinuun voi aina luottaa! Löytyy selitys sanaan kuin sanaan :). Ja selkeesti on sulla tossa antipro-jutussa oikea logiikka ;D.

Hanni: no hyvä ettei kaikille muillekaan ole vaikeat sanat helppoja. Mää keksin jo uusiakin joita en osaa: metafyysinen, emansipaatio ja dekadentti.

Avaruushiiri: hih, hieno sanonta on :).

Metta: niin, vinjetti on varmaan visentin sukulainen, ja legaatio ehkä leguaanin serkku :P.