6.6.2009

Nauroin poliiseille


Heräsin tänä aamuna vähän neljän jälkeen. Typerä aika herätä. Varsinkin jos uni ei sitten enää tule silmään. Energiaa oli ihan ylimäärin, mistä lie sekin tullut. Niinpä olin sitten jo kuuden maissa lenkkipolulla spurttailemassa. Tihkusateessa. Kuulostaa varmasti oudolta, mutta tuntui hyvältä.

***

Olen neljän viime päivän aikana istunut Tampere-talolla yhteensä 14 tuntia (sää on suosinut sisäilmakonsertointia). Olen nähnyt 14 lauluyhtyettä ja 46 kuoroa kymmenestä eri maasta. Ja kaikki tämä ihan ilmaiseksi!

Torstain kuoroista mieleeni jäi erityisesti ruotsalainen tyttökuoro Arctic Light. Yleensä karsastan kovasti sitä jos kuoro lähtee holtittomasti heiluskelemaan kesken esityksen. Hyvin tehtynä se on tietysti laulua tukeva koreografia, mutta huonosti tehtynä... voih. Huonosti tehtynä se häiritsee laulamista ja laulun kuuntelemista. Huono koreografia vaikuttaa päälleliimatulta ja vaivautuneelta jutulta, joka aiheuttaa katselijassa lähinnä myötähäpeää. Mutta Arctic Light veti homman hienosti kotiin.

Koska pidän 1) miehistä, 2) kuorolaulusta ja 3) univormuista, oli perjantain esiintyjistä eniten mieleeni Helsingin Poliisilaulajien kuoro. Siitä huolimatta että iso osa kuorolaisista oli varmasti jo siirtynyt eläkkeelle. Vuosia sitten. Kuoron teknisessä suorituksessa oli varmasti parantamisen varaa, mutta viihde-elementit olivat kyllä kohdillaan. Enkä tainnut olla ainoa joka tykkäsi. Päivän räjähtävimmät aplodit kirvoitti Tankeros Love, jonka Suomen turvallisin kuoro esitti jotenkin hellyttävästi. Niinpä nauroin poliiseille - julkisesti ja luvan kanssa.

Tämän päivän esityksistä tykkäsin monestakin. Päivän huumoripotin korjasi Aino-kuoron johtaja, joka veti päähänsä lammashatun kun kuoro esitti kappaleen Lammasidylli. Sitten se lampaan pää vain tutisi kuoronjohtajan tahdissa, ja yleisöllä oli naurussa pitelemistä. Kaikki eivät pidätelleetkään. Luulen, että katselmuksen viime metreillä esiintynyt Slavonic Tractor tulee pärjäämään tässä kisassa. Oli meinaan sen verran hyvä-äänisiä naisia että minullahan oli taas tukkakin pystyssä.

Jos teitä kiinnostaa (ja tietysti kiinnostaa!) kuulla parhaista parhaat, niin radio auki! Kuorokatselmuksen päätöskonsertti radioidaan ja se pärähtää ilmoille kello 19.03 sunnuntaina 21. kesäkuuta. Kanava on YLE Radio 1.

***

Terminator - pelastus on saanut aika murskaavaa kritiikkiä osakseen. Onneksi minun ei tarvitse välittää kriitikoista, vaan saan muodostaa oman mielipiteeni. Ja minun mielipiteeni on se, että elokuva oli varsin viihdyttävä.

Hain räiskettä ja räminää, ja sitähän minä sitten sain. Jatkuvasti paukkui ja rätisi niin että penkkirivit tutisivat. Elokuva oli ilmeeltään jotenkin karhea. (Innon Marko sanoisi että siinä oli semmoinen "rouhea lukki".) Ei ollut turhan paljoa kiiltävää, sileää tai siistiä, vaan oli verta, hikeä, hiekkaa ja sänkeä. Sitä sänkeä oli kyllä paljon. En valita ;).

Christian Bale ei ollut ollenkaan huono John Connor. Siitä huolimatta hänet jätti varjoonsa Sam Worthington. Uh, mikä könsikäs! Maistuisi, nam. Mies näytti hyvältä, mutta osasi myös näytellä. Hänen hahmonsa oli uskottava ja vangitseva. Tästä kriitikot ovat kanssani jopa samaa mieltä.

Muutenhan minusta ei kyllä tulisi kriitikkoa, kun olen selkeästi liian vähään tyytyväinen. Ehkä minä kärsin niin suuresta testosteronipuutteesta, että tämmöinen pullistelu uppoaa helposti. Sama se, kivaa oli.

6 kommenttia:

Hanni kirjoitti...

Taisit käydä mun blogissa nauramassa mullekin :D Korjasin kämmäykseni. Ja vaikka mie sinnuu niin kauheesti rakstankin, niin leffamaku meillä ei aina taida osua samaan. Mie en lähtisi katsomaan terminaattoria vaikka joku kustantaisi :DD

Hanni lisää: kirjoitti...

lisäys: mutta muistathan, että Hanni onkin vanha. Voisin olla sun äitisi. Juu, oikeastaan olisi kivaa olla äitisi :>

Mimmu kirjoitti...

Mä oon tai olisin vielä siihen aikaan kääntäny sängyssä kylkeä kun sä olet jo spurttailut lenkkipolulla. Mutta idiootti/alkkis alakerran naapurini päätti taas huutaa isoon ääneen jotain puhelimeensa ja herättää mut siihen. PRKL!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hanni: awww <3. Sää voit olla mun keinoemo ^_^. Onneksi meidän ei tarvitse tykätä samoista elokuvista :).

Mimmu: voihan naapuri >:(. Suututtaa tuollainen.

H. kirjoitti...

Kyllähän Sävelessä taas oli hauskaa. Itse en ehtinyt kuunnella kuin suunnilleen puolet katselmuskuoroista (mm. kolmen kultaleiman Slavonic Tractor ja Akademiska Sångföreningen menivät sivu suun), mutta onneksi päätöskonsertti korjasi tätäkin puutetta. Parhaiksi kuoroiksi nostaisin itse HOL:n, Slavonic Tractorin ja Brahe Djäknarnan. Yhtyelaulukisassa petyin siihen, että Ensemble Norma ei pärjännyt, mutta viimeistään loppuklubi vakuutti minut siitä, että voitto meni kyllä oikeaan osoitteeseen Klangbezirkille.

Muutenhan festarilla oli ihan loistavaa. Philomelan Kädetön neito oli tietenkin ihan paras, mutta hienoa oli toki Vocaldenten ja Tapiolan kuoron konserteissakin. Uutena tuttavuutena nousi suosikikseni Matthew Whittallin musiikki, jota esittivät HOL ja Helsingin kamarikuoro. Aivan fantastista kamaa! Nyt pitää vaan odottaa taas kaksi vuotta seuraavaa kertaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Odottavan aika on pitkä *huoh*. Hieman harmittaa että Vocaldente jäi kuulematta ja näkemättä, mutta ehkäpä näilläkin pärjää. Klangbezirk oli kyllä loistava.