15.5.2009

Perjantain piristys


Aamuisin eteiseen putoava sanomalehti on ihana asia. Nautin siitä, että saan lukea lehden kiireettä, omaan tahtiini. Erityisen kivaa lukeminen on silloin, kun tarjolla on hyviä uutisia. Niitä saa välillä oikein etsiä, sillä hyvät jutut ylittävät uutiskynnyksen harvemmin kuin kamalat jutut. Mutta viime sunnuntaina Aamulehdessä oli hyvä uutinen.

"Ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut ryhmä suunnittelee vaihtoehtosairaalan perustamista Etelä-Pirkanmaalle.

Osuuskunnaksi järjestäytyvä ryhmä etsii nyt toiminnalleen sopivaa kiinteistöä Etelä-Pirkanmaalta. Nuutajärven kartanon käyttöönotosta on neuvoteltu, mutta kiinteistön hakuprosessi on vielä kesken.

Elämänlähteeksi nimetty täydentävien hoitojen sairaala toimii terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottajana ja täysihoitolana. Se tarjoaa luontaishoitoja ja opastaa elämään luonnonmukaisesti, jotta sairaudet voitaisiin ennaltaehkäistä. Sairaalassa on tarkoitus järjestää lisäksi kurssi- ja koulutustoimintaa. Sieltä saa myös tilata yksittäisiä hoitoja, sillä tiloja tarjotaan eri luontaishoitojen tekijöille.

Elämänlähde on samalla yhteisö, jonka tavoitteena on ekologinen ja omavarainen elämäntapa. Yhteisö pyrkii muun muassa kehittämään lääkeyrttien ja ravintokasvien luonnonmukaista viljelyä.

Elämänlähteen hoitotoiminta pyritään aloittamaan keväällä 2010."


Hip hih hurraa, sanoo vyöhyke- ja fytoterapeutti. (Enkä suutu vaikka lukisitte tuosta että fysioterapeutti, niin kaikki muutkin lukevat. Meitä fytoterapeutteja eli kasvi- ja yrttilääkitsijöitä on tässä maassa niin kovin vähän.) Onpa kerrassaan loistava uutinen!

Onhan tuossa varmasti ongelmansa, eikä mikään takaa suunnitelman toteutumista tai toimivuutta, mutta joku sentään yrittää, ja se on hyvä. Toivotan projektille onnea ja menestystä!

Aktiivisessa joukossa on voimaa. Sen todisti myös porukka, joka aivan minimaalisella budjetilla teki hienon pienen elokuvan. Katselkaa ja nauttikaa.

Ja jos nyt ihan ylimäärin on aikaa, niin kurkatkaa ihmeessä myös mitä Toxel.com tarjoaa. Hienoja kuvia ja hauskoja hitaita filmejä. Kyllä ihminen on sitten kekseliäs otus!

8 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Tunnustan, luin fysioterapeutti... :/

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei haittaa :).

Mie taas kirjoitti...

Mäpä luin oikein! :-D

Luulenpa, että tuo yritys saa sekä kannatusta, että epäluuloja osakseen. Seurataan mielenkiinnolla, kuinka homma etenee!

Hehkuvainen kirjoitti...

No, sinäpä tiesitkin mikä minä olen :). Ja varmasti tulee projektille vastatuulta, se on selvä, mutta toivottavasti se selviää kaikista ongelmista :).

Mie taas kirjoitti...

Mutta en mä silti muistanut tuota nimikettä... :-D

Hehkuvainen kirjoitti...

No eipä sekään haittaa :).

Anonyymi kirjoitti...

Se minua tässä hankkeessa ihmetyttää, kun Nuutajärven kartano on varsin huonossa kunnossa ja päärakennukseen ei tule vesijohtoa ja öljylämmitys on peräisin 1950-luvulta. Voidaanko tällaiseen kiinteistöön todella perustaa sairaala?

Hehkuvainen kirjoitti...

Anonyymi, tuopa oli jännittävä tieto. Ei, en usko että sairaalaa perustetaan kiinteistöön jossa ei ole juoksevaa vettä. Toivon, että kuulen tästä asiasta joskus lisää (hyviä) uutisia.