22.1.2009

Yksinkertaista, rakas Watson


Joskus toivoisin sairastavani yksinkertaisesti. En niinkään välttämättä helposti ja kivuttomasti, vaan vähemmän monimutkaisesti.

"No niin, sinulla on sääriluu poikki. Pistetään kipsi ja se on sitten siinä."

"Ai pää kipeä? No otapa Buranaa."

"Vai että mahaan pistää? No näköjään umpilisäkkeesi on tulehtunut. Poistetaan sen, niin eipä vaivaa enää."

"Räkää? No tällä antibioottikuurilla pääset taudistasi. Kiitos ja näkemiin."


Mutta kun ei.

"Ai pää kipeä? Vaikuttaa migreeniltä. Harmi kun näistä migreenilääkkeistä tulee sinulle niin kovin paha olo. Buranahan ei sinulle sovikaan mahasi takia, joten syö sitten Panadolia. Ja kun neurologi antoi puhtaat paperit niin pidä nyt pari kuukautta kirjaa syömisistäsi, suolentoiminnastasi, säryistäsi ja kuukautisistasi. Koita sitten sen perusteella keksiä laukaisevia tekijöitä, ja välttele niitä parhaasi mukaan. Eipä tässä nyt oikein muutakaan voida."

"Vai että mahaan pistää? Koska tämä ei nyt johdu syömisistäsi tai lihaksistasi, enkä keksi mitä tämä olisi, niin pidäpä kuukauden ajan kirjaa suolentoiminnastasi, säryistäsi ja kuukautisistasi. Koitetaan rajata ongelmaa."


Olen kyllästynyt siihen, että ammattilaisilla ei ole yksinkertaisia vastauksia ongelmiini.

Ja minähän en näköjään edes räi yksinkertaisesti. Tohtorisetä ei tänään enää tiennyt mitä minulle tekisi, joten hän lähetti minut jollekin ontelospesialistille. Hänet tapaan sitten ensi kuussa. Siis kroonisen tapauksen takia, tämä nyt iskenyt akuutti juttu ohitetaan olankohautuksella. Ehkä siksi olenkin niin riemuissani tästä flunssasta. Tämä on sentään jotenkin normaali juttu, joka tulee ja sitten menee. Tämän kanssa ei tarvitse alkaa salapoliisiksi.

2 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Kunpa hyvään itsetuntoonkin olisi joku yksinkertainen ratkaisu.. Äh, niin hankalaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Jos hyvän itsetunnon saisi jollain pillerillä, niin sepä vasta olisikin kivaa! Ikävä kyllä ei saa. Iloa ja valoa viikonloppuusi siitä huolimatta :)!