18.1.2009

Väki vähenee, pidot paranee?


Laskurit kertovat minulle, että Bloggeriin vaihdon myötä menetin puolet lukijoistani. Why? Ketkä putosivat kyydistä? Ei niin, että jäisivät mistään hienosta paitsi, mutta silti.

Perjantai meni päätä potiessa. Migreeni aloitti kiusaamiseni aamuneljältä, ja jatkoi sitkeästi iltaan asti. Särky ei ollut kova, mutta sinnikäs, eikä laantunut lääkkeillä lainkaan. Koska toisinaan särky helpottaa jos pääsee liikkeelle (toisinaan taas lepo auttaa paremmin, siinähän sitten arvot aina että kumpiko tapaus tällä kertaa on päällä), lähdin rauhalliselle kävelylle ystävän kanssa. Kipu ei poistunut (ei onneksi pahentunutkaan), mutta saatoin olla hetken ajattelematta sitä kun sää oli niin upea. Aurinko paistoi ja pakkanen nipisteli poskia.

Yritin mahtavan sään kunniaksi kerrankin ottaa käsityön tiimoilta ulkokuvan. Ripustin vastavalmistuneen kaulahuivin oksanhankaan ja räpsyttelin kuvia. Yksikään ei onnistunut, sillä kameraani on ilmestynyt harmillinen vika: joskus kuviin tulee jotain käsittämättömiä häiriöviivoja. Mikä lie kennovika. Vika tulee ja menee, eikä suinkaan vaivaa aina. Viime vuonna yritin kesällä kuvata tekemääni rannekorua, eikä siitä tullut yhtään mitään kun kuva oli ihan raidallinen. Sen jälkeen olen ottanut kameralla ihan hyviä kuvia, niissä on ollut viivoja vain jos olen halunnut niin. Ja nyt se sitten temppuili perjantaina, kun yritin kuvata kaulaliinaa. Ehkä sillä on jotain käsitöitäni vastaan, ei suostu kuvaamaan surkeita tekeleitä.

Pikkuisella kamerallani on jo jonkin verran ikää, taisin ostaa sen vuonna 2003, eli mikään takuu siinä ei ole enää voimassa. Voisihan tuosta viasta käydä kuitenkin kysymässä. Voi olla, että korjaus maksaisi yhtä paljon kuin uusi kamera - tai sitten ei.

Eilen söin kerrankin kunnolla. En minä nälässä itseäni pidä muulloinkaan, mutta eilen söin ennen kaikkea laadukkaasti. Sain nimittäin ruokavieraita, ja silloin on mukava panostaa asiaan normaalia enemmän (voi esimerkiksi kattaa pöydän, ohhoh). Söimme riisiä, wokkivihanneksia, marinoitua tofua, lämmintä yrttivoipatonkia, raikasta salaattia (kiinankaalia, ananasta ja viinirypäleitä) ja jälkiruoaksi lettuja kuningatarhillon kera. Nam! Minäkin söin ihan pöydän ääressä enkä lattialla niin kuin yleensä. Ja veitsellä ja haarukalla lautaselta enkä lusikalla suoraan kattilasta. Kyllä oli kivaa.

Vatsat täytettyinä siirryimme toisiin tiloihin katselemaan elokuvia. Illan ohjelmassa oli The Black Hole vuodelta 1979 ja Tron vuodelta 1982. Paljon tahatonta komiikkaa ja efektejä, jotka olivat elokuvien ilmestyessä varmasti vaikuttavia. Erinomaista viihdettä porukalla katsottuna.

Tänään olen pessyt koneellisen pyykkiä, syönyt eilisen ruoan rippeitä (edelleen nam!), saanut jälleen yhden sähköpostin jossa kerrotaan ettei minua valittu tähänkään työtehtävään (no, kiva että sentään ilmoittavat, useimmat eivät) ja käynyt lenkillä. Lenkillä meninkin oikein veren maku suussa. Se taas ei johtunut vauhdista, vaan siitä että nenästä alkoi kesken matkan vuotaa verta. Onneksi sen verran hiljakseen ja vähän, ettei tarvinnut kuin vähän pyyhkäistä. Käytin kaksi kuukautta kortisonisuihketta kroonisen poskiontelotulehduksen hoitoon, ja se ilmeisesti kuivatti ja ohensi limakalvoja siihen malliin että nyt ne vuotavat jatkuvasti verta. Tulehdus ei mennyt mihinkään, joten oikeastaan tilanne on nyt kurjempi kuin ennen lääkettä. No, ensi viikolla taas lääkärille. Ehkäpä hän vaihtaisi koko pääni, jos nätisti pyytäisin.

18 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Jos löydät lääkärin joka suostuu vaihtamaan koko pään, kerro mullekin! Tosin minun nenäni on ollut parempi kuin aikoihin. Se on tuo pään sisältö, joka on jotenkin outo. Maassa, mikään ei huivita (paitsi katit), neuroottinen ja puutunut. Ehkä se taas tästä. Ja siihen uuteen päähän saisi mielellään laittaa myös ainakin triplasti muistia ja jonkinmoisen miesmagneettiyksikön ;)

Omppu kirjoitti...

Mun migreeniin on joskus auttanut se, että laitan kraanasta tulemaan jääkylmää vettä ja tungen pääni siihen alle, niin että tukka kastuu ja kaikki. Kun tukka on kastunut jääkylmäsä vedestä, se pitää kylmyyden pitkään. Jos särky ei joskus lähdekään, niin ainakin kroppa ei kärsi päänsärystä enää niin paljon kun se palelee niin että tärisee.

Johanna kirjoitti...

Minä en ole taas hetkeen käynyt blogilistalla, enkä sieltä kautta yleensäkään seuraa muiden blogeja. Eli minä olen varmaan yksi ns. pudonnut. Täytyy tästä joku kerta visiteerata siellä ja laittaa tämä uudestaa seurantaan.. :D

Metta kirjoitti...

Onpas Ompulla radikaalit konstit! Tuo saattaa tietty parantaa pään verenkiertoa, mikä taas monesti lievittää kipua.

Hehku, otetaan uusiksi joskus! Vaikka Hopeasepänkin kanssa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Villasukka: minä kyllä kerron. Kurja, että et ole ollut nykyisen mallin sisältöön tyytyväinen :/. Ehkä siihen voisi jostain tiedustella lisävarusteita. Minäkin haluan miesmagneettiyksikön! Siis sellaisen, joka vetää miehiä puoleensa, sellainen minulla jo on joka saa minut ihastumaan miehiin.

Omppu: minäkin haluan toisinaan jäädyttää pääni. Joskus se auttaakin. Mutta toisinaan taas särky onkin sellaista, jota kylmyys pahentaa. Silloin olisi parasta jos pääsisi saunaan.

Johanna: kumpikaan blogeistani (ei vanha eikä uusi) ole Blogilistalla, joten siitä ei ole nyt kyse. Hauskaa, että löydät tänne muutenkin :).

Metta: radikaalit keinot ovat joskus tarpeen. Ja otetaan vaan! :D

eräs pitkäaikainen lukija kirjoitti...

Hei, minun vanhassa Canon A70-kamerassani oli tuollainen viivoittelu mallivikana ja kennosta tosiaan johtui. Eihän sitä tiedä, voisitko vieläkin saada hyvitystä, jos sinunkin kamerassasi on tuo sama homma.

Hehkuvainen kirjoitti...

Pitää kai se raahautua kamerakauppaan kyselemään asiasta. Eihän se muuten selviä :).

Avaruushiiri kirjoitti...

Oh wow, Black Hole ja Tron. Molemmat loistavia leffoja (tai vähintäänkin ajankuvia) joista en pohjattomaksi harmikseni ole vieläkään nähnyt kuin lopun, kummastakin! Tronin ajankohtaisuus sai 90-luvulla uutta potkua, kun sen nimiosan esittäjä Bruce Boxleitner nähtiin Babylon 5:ssä avaruusaseman komentaja Sheridanina.

Tällaisia täällä ulkoavaruudessa muistellaan. 8P

Elegia kirjoitti...

Täällä ollaan, ei minusta niin helpolla eroon pääse :D

Aika mielenvikainen tuo kamerasi. Ehkä se jostain syystä boikotoi käsitöitäsi. Taitaa olla mustasukkaisuutta, kun et ole hiplannut sitä (kameraa) tarpeeksi ;)

Vieraat ovat hyvä tekosyy kaivaa sevetit kaapista ja syödä kuin ihminen :D

Kirsi kirjoitti...

Terkkuja kotisohvalta! Mie en ole kipeä, tällä kertaa, mutta pikkuneidillä on kuumetta... :-/ Kummallinen kamera sulla, sehän voi olla mustis, eikä siksi halua ottaa kuvia sun käsitöistä! :-D

Yamaba kirjoitti...

Ei se sinun lääkärisi tee sinulle poskionteloiden huuhtelua suolavedellä? Jos ei, niin vaihda lääkäriä. Kortisoni tuhoaa elimistösi pitkään käytettynä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Avaruushiiri: luulen, että pitäisit molemmista. Ihan kokonaisinakin ^_^.

Elegia: ihanaa, että olet :). Ja kyllä, kamerani on selkeästi ilkikurinen. Se käyttäytyi aivan moitteettomasti kun kaupan setä sitä tänään katsoi. Mutta annas olla, heti kotona taas vilkkui. Höh. Ja vika on tosiaan sellainen, jota ei tässä mallissa enää pitäisi olla (eli kennoa ei vaihdeta ilmaiseksi), ja korjaus maksaisi yhtä paljon kuin uusi kamera... eli katsellaan nyt mitä teen.

Kirsi: voi ei, teillä sairastetaan nyt oikein urakalla :/. Pikaista paranemista neidille!

Yamaba: kiitos huolenpidosta :). Tiedän kyllä kortisonin haitat, enkä sitä suostuisi tämän pidempään käyttämäänkään. Tiedän myös antibioottien haitat, ja vastustan niitä niin pitkään kuin mahdollista, mutta voi olla että tähän vaivaan joudun kuurin syömään. Katsotaan mitä se lääkäri ehdottaa. Se on kyllä hirmu fiksu mies, en sitä aio mihinkään vaihtaa :). Minulla on muuten nenähuuhtelukannu ^_^.

Kirsi kirjoitti...

Kuule Hehku, musta jotenkin tuntuu, että tuo Yamaba yrittää tarjoilla sulle sitä punkteerausta... ;-) Miltä sellainen kuulostaisi? :-D

Hehkuvainen kirjoitti...

Minut saa kyllä punkteerata :).

Guru kirjoitti...

Sinulla on Vuodatuksessa satoja kirjoituksia ja paljon kuvia, jotka ovat hakukoneiden tiedossa ja ne johdattelevat kävijöitä vanhaan blogiin. Myös useilla sivuilla on varmasti linkkejä blogiisi, jotka osoittavat oletettavasti Vuodatuksen suuntaan.

Ota käyttöön vaikka Google Analytics, jotta voit tutkia tarkemmin kävijäprofiileja ja nähdä esim. kuinka suuri osa kävijöistä tulee hakukoneiden kautta, suoralla linkillä ja viittaavien sivujen kautta. Sinua kiinnostanee myös saada selville, mitkä sivut linkittävät blogiisi.

Myös RSS-tilaajien lukumäärän ym. tietojen selvittämiseksi on keinonsa. Kysäse lisää, jos innostuit.

Hehkuvainen kirjoitti...

Guruseni muruseni ^_^!

Tässä keskenäni jo arvelinkin, että hakukonetulokset ovat varmasti suurin yksittäinen syy kävijämäärien muuttumiseen.

Ja ehkäpä keskustelemme aiheesta lisää tuonnempana :).

Mustikkamaa kirjoitti...

Kamera - vikainen - hui. Mulla koira söi pentuna digikamerasta pikkuisen nappulan, ja pelkkä arviointi pystytäänkö kameraa korjaamaan olis maksanu jotai 50eur. Sainkin sitten uuden kameran...

Hehkuvainen kirjoitti...

No sinullapa kävi tuuri että sait sitten uuden kameran :D. Minä koitan pärjätä nyt tuolla satunnaisvammaisella, kun ei se vika vaivaa aina.